Ex-Hermessers bij Lendelede moeten hopen op een stunt

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 12:32

Vijf jaar nadat de eerste damesploeg van Volley De Haan geschrapt werd, is er opnieuw een West-Vlaamse derby bij de dames in Liga A. Promovendus Black and White Company Lendelede krijgt zondagnamiddag het bezoek van routinier Hermes Oostende. Opvallend: vijf speelsters én de coach van Lendelede hebben een verleden bij tegenstander Hermes.

Oostendenaar Dries Wittebolle (43) leerde de stiel als trainer-coach in zijn geboortestad, maar is nu wel aan de slag bij tegenstander Lendelede. "Het wordt een blij weerzien met veel mensen die ik ken, zowel speelsters, entourage als supporters. Met de medische staff heb ik zelfs nog regelmatig contact", vertelt Dries. "Ik heb zelf een gouden tijd gekend in Oostende met mooie prestaties in eredivisie en Europees. Zo herinnert iedereen zich nog dat we ooit in Griekenland genekt werden door de scheidsrechters, Nymphe Verrelst en Julie Vermander waren daar trouwens ook bij als speelsters."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!