Ervaren Els Vandesteene en jong talent Janne Devos op het BK beachvolleybal

03/06/18 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:50

Tot voor kort kenden ze elkaar eigenlijk niet echt. Maar de jongste weken stonden ze drie keer tegenover elkaar op een beachvolleyterrein. "De volgende keer winnen wij", lacht Janne Devos (19, links op de foto's), die aan haar eerste campagne in het beachvolley bezig is, richting de ervaren Els Vandesteene (31). "Ooit nog samen een beachkoppel vormen? Waarom niet." De twee komende weekends vormen eerst de Grote Markt in Kortrijk en daarna die van Ieper het decor van een BK-manche beachvolleybal.

We hebben een afspraak op het beachterrein achter sportcentrum The Move langs de Vredelaan in Torhout. "Ik kwam hier vroeger nog trainen met mijn beachpartner Maud Catry tegen het duo Sobolska-Verrelst", verklaart Els Vandesteene. Uitbater van The Move, Tom Vandecasteele, is zelf een gewezen volleyballer. Het aantal terreinen in onze provincie is beperkt. "Zeker als je dat met pakweg Limburg vergelijkt", gaat Janne Devos verder. In feite hebben we in onze provincie met de kust één groot terrein. "Maar er staan zo weinig permanente opstellingen." Zelf traint Janne in Leuven, waar ze op sportkot zit. "Het is niet mijn bedoeling leerkracht L.O. te worden. Ik zit nog maar in mijn eerste jaar, maar ik wil liever personal trainer worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!