Elckerlcy Zwevezele wil geschiedenis schrijven in bekerfinale

Isabelle Vereecke: "Voor Zwevezele tekenen was wellicht de beste beslissing gedurende mijn carrière." © Foto Kurt
Redactie KW

Paasmaandag wordt een belangrijke dag in de geschiedenis van volleybalclub Elckerlyc Zwevezele. Die dag betwist het A-team de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen Vlamvo Vlamertinge. Iedereen hoopt op een nieuwe stunt van de dames van coach Wim Vertenten.

Libero Isabelle Vereecke (34) is ervan overtuigd dat haar ploeg niet kansloos is. “Wat twee weken geleden kon, moet nog eens kunnen. Toen zijn we erin geslaagd om de kampioen uit onze reeks (en komende tegenstander in de bekerfinale, red.) in eigen huis te verslaan. Door deze stunt moesten ze de geplande kampioenenviering zelfs een week uitstellen. We verkeren momenteel in bloedvorm en hebben evenveel kans als Vlamertinge om de beker te veroveren”, aldus Isabelle Vereecke.

Het parcours om de bekerfinale te bereiken was zeker niet eenvoudig. “De beker blijft toch wel iets speciaals. Soms kom je uit tegen lager geklasseerde ploegen die minder mooi volleybal spelen en net deze wedstrijden zijn vaak de moeilijkste. Maar nu we zover geraakt zijn, zullen we er alles aan doen om deze finale te winnen.”

Isabelle blikt heel tevreden op het voorbije seizoen terug. “We hebben echt een heel degelijke ploeg. Ons team bestaat uit jonge maar heel enthousiaste speelsters met een grote mentale veerkracht. Zelfs wanneer we op achterstand komen, panikeren we zelden. We hebben al dikwijls een moeilijke situatie in ons voordeel weten om te buigen.”

Voor de ouderdomsdeken van de ploeg wordt de bekerfinale een heel bijzondere wedstrijd. “Na dit seizoen zet ik een punt achter mijn sportieve loopbaan. Ik heb helemaal geen problemen met de trainer of met andere speelsters maar het is tijd voor iets anders. Ik blijf hoe dan ook recreatief volleyballen en misschien moet ik op mijn leeftijd ook eens aan kindjes beginnen denken”, lacht Isabelle.

Ze houdt niets dan goede herinneringen over aan de jaren dat ze bij Elckerlyc speelde. “Dit is echt een heel leuke ploeg en ik besef nu pas dat het wellicht de beste beslissing uit mijn carrière was toen ik voor Zwevezele tekende. Er heerst hier echt een fantastische sfeer. Voor de bekerfinale wordt er een bus ingelegd voor ouders en vrienden van de speelsters. Maandag zal de ambiance in de sporthal van De Haan onvergetelijk zijn.”

Isabelle Vereecke koestert nog één grote wens alvorens een punt te zetten achter haar mooie sportieve loopbaan. “Ik zou heel graag de beker schenken aan mijn ploeg. Ik zal er echt alles voor doen. Een mooier afscheid kan ik me echt niet inbeelden.” (PDC)

Maandag 2 april om 17.30 uur in De Haan: Vlamvo Vlamertinge A Elckerlyc Zwevezele A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier