Eerste competitienederlaag voor Marke-Webis

© MPM
Redactie KW

Marke-Webis is er niet in geslaagd om titelfavoriet Achel in bedwang te houden. Het werd 0-3 met als setstanden 22-25, 18-25 en 19-25. Marke blijft dankzij de nederlaag van Lendelede wel op de tweede plaats.

Na de passage van de Meense vedetten vorige week, kreeg de fusieploeg met leider Achel weer hoog bezoek in de Markse sporthal. Coach Van Huffel startte met Coussens op de bank ten voordele van Lander Vandecaveye. Coussens sukkelt net als vorig seizoen met de rug.

De thuisploeg kende een ideale start met Louis Vandecaveye die zich al snel manifesteerde en naar 10-7 smashte. Achel stak een tandje bij en stelde gelijk via Polman maar Louis Vandecaveye veerde dan weer recht (16-15). Het zou niet volstaan want ex-Menenspeler Schouren en ex-Maaseikenaar Bontje duwden nadien iets harder op het gaspedaal.

De Limburgers gingen verder op hun elan na de kampwissel en speelden MWB van het kastje naar de muur: 5-14 waren wel erg harde cijfers. Maar het siert Nagels en zijn maats dat ze voor iedere bal bleven gaan en zo zelfs de 12-17 op de bordjes kregen. De bezoekende coach nam voor alle zekerheid toch maar een time-out. Achel nam het heft opnieuw in handen en Van de Loo pakte geel nadat hij de tegenstander iets te nadrukkelijk ging uitdagen bij 14-20. Het zou zijn team niet meer van de setwinst houden.

MWB mocht nog hoop koesteren tot 11-11 in het laatste spel. Daarna toonde Achel zich duidelijk de betere. Schouren scoorde het matchpunt. Volgende week zondag neemt Marke-Webis het op in en tegen Zoersel A.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier