Dubbele winst voor B&W C Lendelede

© VDB
Redactie KW

Het mannenteam van Black and White Company Lendelede klaarde de dubbele opdracht provinciale beker/competitie met dubbele winst.

Zaterdag werd eerstedivisieclub Olva Brugge in een vijfsetter eerder moeizaam opzijgezet in de provinciale beker, een dag later won Lendelede voor de competitie eerder gemakkelijk in drie sets van Waasland/Kruibeke.

Voor het competitietreffen moest coach Hungenaert opposite Vandenberghe missen die zaterdag met een lichte knieblessure uitviel. Hij schoof Paulides waar naar de opposite-plaats, Coucke en Balduyck waren de receptie/hoekspelers, Verhelst en Hollez stonden in het centrum en Hans Vanooteghem was de spelverdeler met Bisaerts als libero.

Alleen de inleidende beurten moest Lendelede een tot halfweg de set verdienstelijk aanklampend Kruibeke weerstaan maar kon op routine en ervaring openen met 25-19 en de eerste herneming met 25-20 verdubbelen. De derde beurt kwamen de bezoekers maar aan 13 tegenpunten Lendelede bijft ongeslagen en zonder puntenverlies op kop van het klassement.

Zaterdag kon Lendelede zich maar heel moeizaam plaatsen voor de volgende ronde van de provinciale beker nationaal/divisie bij eerstedivisieclub Olva Brugge. De Bruggelingen begonnnen elke set door het reeksverschil met een tweepuntenbonus en een heel gemotiveerd Olva maakte het de Liga B-ploeg bijzonder moeilijk.

Coucke was er zaterdag niet bij en daardoor kwam Verhelst op de receptie/hoek, Neyrinck verving hem in het midden. De Bruggelingen die voor elke bal gemotiveerd knokten hielden hun voorgift tot 26-24 deelwinst op het bord de eerste beurt.

Lendelede kon met 21-25 gelijkstellen maar moest zich reppen om met 27-29 voor te komen in sets. De thuisploeg gaf zich evenwel nog niet gewonnen en dwong met 25-23 de belle af. Daarin viel de voorgift weg en die beslissende beurt was er teveel aan voor de moegestreden thuisploeg. Lendelede wisslede op een 8-1 van veld om zich met 7-15 van de kwalificatie voor de volgende ronde te verzekeren.

Dameswedstrijd afgelast

De wedstrijd Asterix Beveren – Lendelede bij de dames in Liga A werd afgelast. Door waterinsijpelingsproblemen in de nieuwe sporthal in Beveren beslisten de scheidsrechters om de wedstrijd af te gelasten.

(HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier