Dubbel verlies voor Par-ky in Nederland

Ratko Peris met de instructies voor Basile Andriessen. © MPM
Redactie KW

Op een toernooi in het Nederlandse Almelo is Par-ky op de vierde en laatste plaats geëindigd.

Vrijdag verloren de jongens van Ratko Peris kansloos van Lycurgus, een topper uit de eredivisie, met 3-0. Sinnesael (licht geblesseerd) kwam niet in actie en dat gaf de jarige Basile Andriessen speelgelegenheid. Maar ook alle andere spelers kwamen tussen de lijnen. De lange autorit in moeilijke weersomstandigheden en de zware voormiddagtraining zaten duidelijk nog in het lijf waardoor Par-ky geen al te beste beurt maakte.

Zaterdag kregen we een ploeg met een ander gelaat op het parket. Ondanks de 3-1-nederlaag (29-27, 25-21, 22-25 en 25-19) tegen het Duitse Lünenburg keren de grensjongens met een goed gevoel terug naar België al hebben ze wel spijt dat ze de voorsprong uit de eerste twee sets telkens uit handen gaven. Deze keer speelde kapitein Sinnesael wel.

Nieuwe competitie

Bij Menen testte de afgelopen drie dagen een 25-jarige Poolse libero die vrij is omdat zijn Braziliaanse ploeg failliet ging. Tot een overeenkomst met de grensploeg zal het echter allicht niet komen omdat hij niet kon overtuigen. Sportief directeur Ron Andelhof zet zijn zoektocht naar een opvolger voor Rait Rikberg (vorige week doorgestuurd met een onvoldoende) verder. Er is nog een Fransman in beeld.

Volgende week speelt Par-ky de League Trophy, een nieuwe competitie met een prijzenpot van 20.000 euro. Menen start dankzij de herfsttitel in de competitie als reekshoofd aan het toernooi.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier