David Van Cauwenberghe neemt (zonder titel) afscheid van Tievolley Tielt

Coach David Van Cauwenberghe neemt na drie jaar afscheid van Tievolley. (Foto Bart) © Coach David Van Cauwenberghe neemt na drie jaar afscheid van Tievolley. (Foto Bart)
Redactie KW

Tievolley A begon goed aan de titelwedstrijd in eerste divisie dames tegen Bevo Roeselare A en pakte de eerste set, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Roeselare. Coach David Van Cauwenberghe neemt na drie jaar afscheid van Tielt, zonder titel dus.

“Het stressniveau was meteen merkbaar bij Bevo”, opent de 34-jarige coach van Tievolley David Van Cauwenberghe. “Ons spel was goed, maar zij maakten ook veel overbodige fouten. We wonnen knap de eerste set en hielden ons niveau aan tot halverwege set twee, maar Bevo herwon het vertrouwen en stootte vlot door naar setwinst.”

Enthousiaste Ultra’s

“Ook in set drie hadden we te weinig antwoord. In set vier toonden wij weer ons betere spel. Ik had verwacht op hetzelfde elan door te kunnen gaan in de tiebreak. Het leek lange tijd te lukken, maar uiteindelijk trok Bevo ook hier aan het langste eind. Jammer voor onze enthousiaste Ultra’s die gedurende de hele wedstrijd achter het team bleven staan.”

“We verloren al twee keer tegen Bevo in de competitie. Voor de beker waren we duidelijk een maatje te klein. In de thuiswedstrijd misten we vijf spelers en moesten we heel nipt de duimen leggen. Ik had er goede hoop op dat we deze keer een vuist konden maken.”

“Sowieso is het geen slechte zaak voor de club dat er geen promotie volgt”

Bevo won verdiend de titel, maar het knaagt toch wel. Sowieso is het geen slechte zaak voor de club dat er geen promotie volgt. Maar als sporter en ook als trainer ben je altijd ontgoocheld als de tegenstander viert na een overwinning tegen jouw team.”

Niet het beste niveau

“We evenaarden onze prestatie van ons debuutseizoen in eerste en werden dus tweede. Graag hadden we ook in de beker iets bereikt, maar al bij al zijn we wel tevreden. Vele langdurige blessures en afwezigheden zorgden er voor dat we nooit over alle speelsters beschikten. Dit werd goed opgevangen door de brede kern, maar het had anders kunnen lopen. Ik denk eigenlijk niet dat we in veel wedstrijden ons beste niveau gehaald hebben.”

Sofie Degraeve (Zulte) en Yara Scheir (Ertvelde) komen er volgend jaar bij. Jen Steelant (hoek) stopt. Petra Huyst (opposite) wellicht ook.

(RV)