Damesploeg B&W C Lendelede verliest 1-3 van Michelbeke

© (Foto VDB)
Redactie KW

Michelbeke was op de eerste speeldag van Play-off 3 te sterk voor Lendelede dat een 1-3 nederlaag aangesmeerd kreeg.

De inleidende sets moest Lendelede de dominantie van de bezoeksters ondergaan met 15-25 en 14-25 verliescijfers. Lendelede herpakte zich de derde set, bleef met 25-20 in de wedstrijd om de vierde beurt met 20-25 te verliezen.

Lendelede-coach Wittebolle wijzigde zijn basis in die zin dat hij Tomme de libero-trui omdeed voor de nog niet fitte Vermander en dat Verrelst op de receptie/hoek hernam na revalidatie. Coessens was de andere receptie/hoek, Lecluyse en Stojanovic bezetten de middenposities met Van de Vyver als spelverdeelster en Smeets als opposite.

Lendelede begon het best aan de partij met eerst Coessens aanvallend, Van de Vyver met een servicepunt en Smeets die de 3-0 aantekende. De thuisploeg bleef tot 6-4 de leiding voeren maar dan kwam bij MichelbekeVajdova aan de service en de teisterde de Lendeleedse receptielijn. Geen degelijke spelopbouw meer want Van de Vyver moest teveel lopen, de aanvalsters konden niet meer optimaal bediend worden en de aanvalsters scoorden niet eer. Van 6-4 ging het naar 6-8 want bij de bezoeksters was Radovic niet meer af te stoppen.Tot 8-10 kon Lendelede nog even de schijn ophouden maar dan ging het in één rotatie naar 8-18. Die kloof bleef op het bord want Lendelede scoorde aanvallend omzeggens niets meer door de knappe blok-verdedigingsorganisatie van Michelbeke. De bezoeksters haalden probleemloos 15-25 deelwinst en dat trok zich ook door de eerste herneming waarin het rap 4-7 en 8-11 stond. Ook een dubbele wissel Smeets-Deforche en Vandewiele-Van de Vyver bracht geen soelaas evenmin als de inbreng van de heroptredende Zwaanswijk voor Verrelst. Bij Michelbeke was Radovic, 5 op 7 aanvallend die tweede set niet af te stoppen en Lendelede bleef onder het bezoekend opslaggeweld aanmodderen in receptie. Dat verklaart meteen de 14-25 verdubbeling.

De derde beurt bracht evenwel de kentering, Michelbeke loste de greep en bij Lendelede werd er beter gestopt wat Van de Vyver dan de mogelijkheid gaf om Smeets en haar middenspeelsters die van positie gewisseld waren aan te spelen én af te werken. Een blokkende Stojanovic op eerst Vajdova en daarna Misojcic bracht Lendelede 5-2 voor, een bonus die naar 12-7 uitgediept werd omdat Michelbeke de foutenlast zag groeien. Omdat Radovic bleef scoren en Lendelede twee keer receptioneel in de fout ging op services van de ingekomen Roosens werd een 16-11 eerst naar 16-14 en 18-17 gedicht. Maar dan ging Radovic aanvallend en paar keeer in de fout en kon de thusoploeg 25-20 besluiten.

Bij de plaatselijken groeide de hoop op puntengewin maar de vierde set stond het snel 2-7. Lendelede rechtte evenwel de rug en begon een lange achtervolging waarin ook Coessens aanvallend een aandeel had en bij 14-14 hingen de bordjes gelijk. Bij 18-19 evenewel enkele ongelukkige misverstanden bij Lendelede in verdediging en dat hielp Michelbeke 18-22 voor te komen om met 20-25 af te ronden.

Woensdag reist Lendelede naar As waar er moet gewonnen worden om de laatste plaats in de poule te vermijden.

(RB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier