Dames Packo B stelt orde op zaken en pakt de titel

Vorig seizoen was het nog kommer en kwel bij Packo Zedelgem B maar vandaag hebben ze de puntjes op de i gezet en de titel binnen gehaald in derde provinciale B.

Vorig weekend moesten ze nog de duimen leggen voor de tweede in de stand Bevo Roeselare (2-3) waardoor Roeselare twee punten voorsprong pakte. Zedelgem had nog 1 wedstrijd af te werken en pakte deze kans met beide handen.

Op zondagmiddag om 11 uur was de sporthal van Torhout volgelopen met een kleine honderd supporters, vooral afkomstig uit Zedelgem en omstreken. In een heksenketel kon Torhout slechts de eerste set het vuur aan de schenen leggen van de bezoekers en ging het gelijk op tot halverwege de set toen het 13-15 stond. Dan plaatste Zedelgem een tussensprintje en ging via 16-20 naar 18-23. De vierde setbal was de goeie (20-25).

Set twee en drie waren identiek aan elkaar. Het was voornamelijk de opslagdruk van passeur Hanne Bataille die de verdediging van de thuisploeg ontregelde. In een mum van tijd stond het 15-6 en toen Emie Rogiers begon te scoren van achter de driemeter lijn was het hek volledig van de dam.

De eerste setbal was de goede 25-12. In de derde set begon coach Andy Slabbinck bij een stand van 6-15 reeds met de applausvervangingen. Een uitstekende Gemma Tavernier maakte onder luide aanmoedigingen plaats voor Jelke Degrave. Torhout kwam er totaal niet meer aan te pas en bij 13-24 mepte Laura Eeckhout de winnende bal tussen de lijnen en werd de champagne ontkurkt.