Dames Lendelede verliezen in drie sets van Antwerpen

Black and White Company Lendelede was maar één set op niveau tegen Antwerpen, dat de inleidende beurten (18-25 en 15-25) in alle spelonderdelen domineerde. De derde beurt trok de thuisploeg het eigen niveau op waardoor we toch een wedstrijd kregen. In een boeiend setslot besloot Antwerpen evenwel 23-25.

Coach Wittebolle opteerde voor de centrumspeelsters Stojanovic en Hinneburg, receptie/hoek Tomme en Coessens, Smeets was opposite en Van de Vyver verzorgde de distributie, Vermander was de libero van dienst. Al wisselde coach Wittebolle geregeld om in set drie met aan compleet andere opstelling te starten.

Eerste set

De inleidende sets kenden een identiek scoreverloop waarbij de thuisploeg te laks opende en de bezoeksters de eerste set rap 2-7 voorkwamen. Lendelede kreunde onder de hoge servicedruk, spelverdeelster Van de Vyver moest van hot naar her hollen om de pass enigszins bij haar aanvalsters te krijgen maar die kregen de bal dan moeilijk op de grond. Bij Antwerpen daarentegen kon spelverdeelster Van Den Vonder vanuit een gave receptie moeiteloos bij vooral Penders en Wellens terecht, die secuur afwerkten.

Lendelede moest twee sets lang achtervolgen, kwam wel beter in de wedstrijd zoals de eerste set als Hinneburg en Smeets een knap uitverdedigde Antwerpse aanval counterden en naar 6-9 dichtten. Maar dan liet de thuisploeg zich betrappen op enkele onzuiverheden waardoor de kloof weer groter werd en zo bleef het de set lang doorgaan. Bij die 6-9 kreeg bezoekster Coppens de counterend geblokte aanval in het aangezicht en moest de wedstrijd staken. Tomme en Smeets sloegen Lendelede bij 14-16 weer in het Antwerpse spoor maar dichter kwam de thuisploeg niet meer om 18-25 te verliezen.

Tweede set

De eerste herneming werd het weer 2-7 en zelfs 3-11 want het duurde maar liefst vijf aanvalspogingen eer Lendelede een eerste keer kon afwerken. Die gebrekkige afwerking, ook al omdat Van de Vyver de bal nooit ideaal aangespeeld kreeg vanuit de receptie, bleef maar aanhouden en het werd zelfs pijnlijk bij 8-22 al kon Lendelede in die slotfase de pil nog verzachten via de ingebrachte Vandewiele die zowel aanvallend als vanop de servicelijn scoorde naar 15-25.

Derde set

Met Vandewiele in de basis de derde beurt en ook Lecluyse voor Hinneburg in set drie leek de kentering evenmin te komen want de bezoeksters kwamen 0-5 voor eer Coessens de 1-5 scoorde. Dat zorgde blijkbaar toch voor de ommekeer want Lecluyse trok de servicedruk op. Zwaanswijk, die al even ingekomen was de tweede set, scoorde enkele punten op rij en dat bracht de kentering. Bij 10-9 kwam Lendelede een eerste eer op voorsprong en dat was de inleiding voor een boeiende set waarin de thuisploeg, en terecht, een paar keer kwaad richting scheidsrechter keek voor een betwiste beslissing in Antwerps voordeel. Een counterend blok op Ruysschaert bracht Lendelede 23-21 voor nadat Zwaanswijk de thuisploeg van achter de driemeterlijn naar 22-21 sloeg. Maar uiteindelijk strafte Ruysschaert bij 23-23 een manke Lendeleedse receptie af en daarop blokte uitblinkster Penders de 23-25 op het bord.