Daan van Haarlem (Prefaxis Menen) moet ook zijn koffers pakken

Redactie KW

De Nederlandse setter die al twee jaar de Prefaxis- kleuren verdedigt, kreeg gisteren van de clubmanager te horen dat er geen plaats meer is voor hem in het team van volgend seizoen.

“Ik werd nochtans gelauwerd voor mijn profmentaliteit, maar daar koop je niet veel mee”, reageert van Haarlem ontgoocheld. “Natuurlijk kan ik begrijpen dat het ooit ergens stopt, maar de manier waarop heeft toch een zure nasmaak. De club is niet eerlijk geweest met mij en hield mij bijna een maand aan het lijntje”.

Waarom moet een speler die al twee jaar op constant niveau presteerde dan weg? “Blijkbaar word ik te duur”, zoekt de Nederlandse international een verklaring. “Geen idee welke richting het zal uitgaan met die club maar er zijn toch signalen dat het een pak minder wordt. Ik heb er nog geen flauw benul van wat de toekomst voor mij brengt. Geduldig wacht ik andere aanbiedingen af, ik sluit niets uit”.

Stijn D’Hulst stond bij het Menenbestuur bovenaan het verlanglijstje om van Haarlem op te volgen als eerste setter, maar de Kortrijkzaan lijkt toch op weg om een nieuwe verbintenis met Roeselare te tekenen. Menen bekijkt nog andere opties.

Ondertussen geraakte bekend dat die andere Nederlander Ramon Martinez Gion ook andere oorden opzoekt na een mislukt avontuur in België. Dat maakt dat zo goed als de volledige huidige kern gewijzigd wordt. Alleen Sinnesael en Lemay zijn blijvers. Met Ver Eecke worden de onderhandelingen op zeer korte termijn verder gezet.

(Maxime Petit/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier