Céline Van Huele stopt bij Hermes D voor haar studies

Céline Van Huele. (Foto KVDP)
Redactie KW

Ook vorig weekend zijn de meisjes van Hermes D er niet in geslaagd om een overwinning te boeken tegen Davolo Loppem. Het is ondertussen al bijna drie maanden geleden dat de kustdames nog eens mochten juichen.

Céline Van Huele (17) is één van de speelsters die nochtans rotsvast gelooft in de mogelijkheden van het team. “Alle meisjes hebben meer dan voldoende capaciteiten, maar onze ploeg is heel jong en onervaren. Onze oudste speelster is nauwelijks 18. We starten elke wedstrijd heel enthousiast, maar we laten veel te snel de moed zakken wanneer we op achterstand komen. Het is duidelijk een mentaal probleem.”

“Iedereen had meer verwacht van onze ploeg. We hoopten immers om vlot mee te draaien bovenin. We zijn dan ook allemaal serieus ontgoocheld over onze huidige rangschikking.”

Céline moet volgend seizoen noodgedwongen haar sportieve ambities een tijdje opbergen. “Volgend schooljaar ga ik orthopedagogie studeren in Gent en dat is niet langer te combineren met mijn favoriete sport. Ik vind het jammer dat ik moet stoppen, want volleybal is echt mijn ding en ik zal de groepssfeer en de vriendinnen heel hard missen. Misschien zal ik na mijn studies opnieuw de draad oppikken.”

Over de trainerswissel die enkele maanden geleden plaatsvond, heeft Céline een heel duidelijke mening. “Het was duidelijk op bij onze vroegere trainer Willy Vandenbroucke en dat vind ik heel jammer. Ook de manier waarop hij afscheid nam van de ploeg was niet echt leuk. Maar dat is het verleden, want er waait nu met Ania Weber een heel nieuwe wind door onze ploeg.”

Niettegenstaande Céline Van Huele pas vier jaar volleybalt, is er één herinnering die ze koestert voor de rest van haar leven. “Toen ik enkele jaren geleden begon te volleyballen, kregen we soms training van Tania Schatow, een Amerikaanse topspeelster die voor de eerste ploeg uitkwam. Op een dag kwam ze na een oefensessie naar me toe en zei dat ik een goede volleybalster zou worden. Deze lovende woorden zal ik nooit vergeten…” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier