Catherine Pype (VKt Torhout) bezig aan laatste maanden als volleyspeelster

Catherine Pype is aan haar laatste seizoen bezig © Foto JS
Redactie KW

VKt Torhout mag op zoek naar versterking voor komend seizoen. Catherine Pype stopt er binnen enkele maanden immers mee.

Coach Stefaan Decoster slaagde erin om de ex-speelster van Hermes Oostende alsnog te overtuigen om zijn team een jaartje te versterken met haar ervaring en spelinzicht. “Voor mezelf had ik al uitgemaakt dat ik vorig jaar zou stoppen maar Stefaan bleef aandringen. Hij wou me vooral bij de groep om de jonge speelsters te begeleiden en te steunen. Het was zeker niet de bedoeling dat ik in elke wedstrijd als volwaardig basisspeelster zou aantreden.”

Catherine kan terugblikken op een mooie en rijk gevulde carrière. Over dat ene seizoen dat ze bij Hermes Oostende speelde, heeft ze ook geen spijt. “Het was een unieke kans om op het hoogste niveau uit te komen maar jammer genoeg kreeg ik iets te weinig speelkansen bij de kustploeg. Hermes beschikte dat jaar ook over een buitenlandse speelster op mijn positie. Zij kreeg meestal de voorkeur en daardoor kwam ik iets te weinig aan de bak.”

Ik kreeg jammer genoeg iets te weinig speelkansen bij Hermes

Tijdens haar laatste seizoen als volleybalster wil Catherine vooral de jonge speelsters van haar ploeg ondersteunen en helpen in hun ontwikkeling. “Vkt Torhout is echt een toffe club met een duidelijke filosofie, die erop gericht is om maximale kansen te bieden aan eigen, jonge speelsters. Er worden geen (dure) buitenlanders aangeworven zoals in de meeste andere verenigingen die in onze reeks uitkomen.”

Na dit seizoen wil de oud-speelster van Bevo Roeselare zich volledig richten op haar professionele loopbaan en haar gezin. “Ik heb een leuke baan als leraar LO in Oostende en ik wil ook wat meer tijd doorbrengen samen met mijn partner (voetbaltrainer Yves Vanderhaeghe, red.)”, legt Catherine uit. Over haar sportieve ambities na haar actieve volleybalcarrière is ze duidelijk. “Ik heb heel veel interesse in andere sporten en ik ambieer zeker geen functie binnen het volleybalwereldje wanneer ik straks niet meer op het veld sta. Maar eerst wil ik zeker nog mijn steentje bijdragen om de ploeg waarvoor ik nu uitkom aan enkele overwinningen te helpen.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier