Broers De Bois koesteren thuisreputatie van Packo Zedelgem B

Beau (links) en Bram De Bois © Foto GD
Redactie KW

Packo B staat op een vijfde stek en de broers Beau en Bram De Bois kunnen daarmee leven. Ze zijn echter op hun hoede voor enkele lastige verplaatsingen.

Packo Zedelgem B beschikt over een broederduo. Beau (27) en Bram De Bois (32) zetten wekelijks hun beste beentje voor. “Eigenlijk ben ik begonnen als basketter”, begint Beau verrassend. “Ik speelde tot mijn 16de bij Racing Brugge en in mijn laatste jaar combineerde ik zelfs het basket met volleybal, maar op het einde was dit natuurlijk niet meer combineerbaar. Mijn broer Bram speelde al vanaf zijn zesde of zevende bij Packo en ik ben hem daar gevolgd.”

“Eigenlijk ben ik begonnen als basketter bij Racing Brugge”

Veel teams komen met nogal wat schrik naar Packo B afgezakt. “Het klopt dat we een ijzersterke thuisreputatie hebben”, vertelt Beau De Bois. “Veel tegenstrevers komen niet graag naar hier en wij kunnen hier altijd een beroep doen op ons enthousiasme om een wedstrijd te beslissen.” Bram: “Ons speelveld is ook relatief smal omdat we in de breedte van de zaal spelen. Zo krijg je de indruk dat het veld kleiner lijkt, maar dat is natuurlijk maar een indruk en daar maken wij natuurlijk gretig gebruik van. We trainen ook wekelijks in die zaal.”

“We trainen wekelijks in onze specifieke zaal”

Er dienen zich wel enkele moeilijke weken aan. Van de zes resterende wedstrijden moeten er maar liefst vijf op verplaatsing afgewerkt worden. “Dit wordt inderdaad lastig”, stelt Bram vast. “Ik snap eigenlijk ook niet hoe het komt dat we geen beroep kunnen doen op ons enthousiasme op verplaatsing. Onze receptie is soms zwak en dan kan je natuurlijk geen deftige aanval opbouwen. De ‘drive’ die we tijdens de thuiswedstrijden nooit ontberen, missen we duidelijk op verplaatsing.”

“Ik sukkel met een spierscheur en ben enkele weken out”

“Daarnaast mag je ook stellen dat we in feite een iets oudere ploeg zijn”, klinkt het bij Beau. “Ik sukkel vanaf deze week ook met een spierscheur en ben zeker een aantal weken out. Daarnaast is onze ziekenboeg ook relatief vol aan het lopen. Onze belangrijke middenman Kenneth Vanbelle is ook al een tijdje out. Het wordt dus niet simpel.”

Het broederpaar heeft een duidelijke toekomstvisie voor ogen. “We blijven natuurlijk bij Packo spelen”, lacht Bram. “Zolang ons lichaam nog mee wil, gaan we ermee door.” Beau: “En na het volley- is er het tennisseizoen. We spelen beiden ook nog tennis. Ik hoop enkel dat mijn spierscheur geen roet in het eten gooit.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier