Brazilianen te sterk voor Yellow Tigers in Nations League

© TopVolley Belgium
Redactie KW

In de voorlaatste wedstrijd van de Volleyball Nations League verloor België, met de Wevelgemse Manon Stragier als invaller, met 3-0 van topper Brazilië. Dinsdagavond nam Brazilië de leidersplaats in de Nations League over van Turkije.

Daar zaten de Yellow Tigers voor iets tussen, want de Belgische vrouwen stuntten tegen het gastland door met 3-1 te winnen, ondanks een 0-1 achterstand. Brazilië wipte van plaats drie naar één over Italië en Turkije.

De Final 6 was al een feit voor Brazilië; voor België moest er nog een klein mirakel gebeuren. Alleen een dubbele zege tegen de top twee van de reeks zou de eindronde verzekeren. In de eerste set streed België alweer mee met een wereldtopper. Brazilië haalde het met de kleinst mogelijke kloof, net als Turkije dat een dag eerder deed. Dat was toen het sein voor België om een versnelling hoger te schakelen, maar dit lukte niet opnieuw. Brazilië scoorde beter op elk vlak en pakte ook de tweede set. Na een verkenningsronde in de derde set, schoten de Zuid-Amerikanen even later weg. België kwam nog wel even dichter, maar de Brazilianen hielden de touwtjes in handen, liepen terug uit en stelden zo de 3-0 veilig.

De zevende plek is nog speelbaar voor de Yellow Tigers, maar dan moeten ze wel voorbij het sterke Italië (FIVB 8) dat ook al een ticket voor de Final 6 op zak heeft.

Sets: 23-25; 15-25; 18-25

België: Van Gestel 11, Grobelna 11, Sobolska 8, Herbots 9, Janssens 7, I. Van De Vyver 1; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwamen in: Stragier 1, J. Van De Vyver, Goliat, Van Avermaet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier