Bidavo A sluit eerste competitiehelft af zonder zege in Liga B

Liesbet Tack: "We leggen ons zeker niet neer bij de situatie." (Foto LLV)
Redactie KW

In Liga B staat Bidavo Bissegem na elf wedstrijden alleen laatste. Meer nog, de ploeg sluit de eerste competitiehelft af met nul overwinningen en slechts twee punten.

De overstap van eerste divisie naar Liga B is voor de dames van Bidavo Bissegem voorlopig geen succes. Na elf wedstrijden wacht de ploeg nog steeds op de eerste overwinning. “De reden daarvoor hoef je niet ver te zoeken”, stelt libero Liesbet Tack (24). “Dit seizoen spelen we tegen grotere en betere speelsters. Het niveauverschil is enorm. In tegenstelling tot andere ploegen trainen we ook twee keer, terwijl de meeste teams driemaal per week op het trainingsveld staan.”

Toch is er van opgeven geen sprake bij de Bissegemse dames. “Het seizoen is nog lang. We leggen ons zeker niet neer bij de situatie. Op training vinden we elkaar steeds beter, dus die overwinningen zullen snel volgen. Als we progressie blijven maken, dan is er nog veel mogelijk dit seizoen.”

Jaarlijks kerstfeestje

Ondanks de elf nederlagen op rij is de sfeer uitstekend in de ploeg. “Het voordeel is dat iedereen heel direct is. Is het slecht, dan is het slecht. En dat durven we te zeggen tegen elkaar. Een halfuur na de match zijn we dat al vergeten. We wisten dat ons een moeilijk seizoen te wachten stond, dan heeft het weinig zin om daar elke week van wakker te liggen.”

Kerstmis en Nieuwjaar staan voor de deur. Zo kunnen de Bissegemse dames even het volleybal vergeten. “Maar we trainen wel door”, weet Liesbet Tack. “We willen de eerste competitiematch na de winterstop tot in de puntjes voorbereiden. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. Het jaarlijkse kerstfeestje kan ook dit jaar niet ontbreken.” (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier