Bevo Beobank Roeselare A houdt de 3 punten thuis tegen VBC Zandhoven

Bevo Roeselare A wint met 3-1. (archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

Tegen de vierde uit het klassement speelde Bevo A een solide partij. Een strijdlustig Bevo gaf geen enkel moment op en behaalde een verdiende en vooral deugddoende overwinning: 3-1.

Set 1 startte onmiddellijk met een fel betwiste rally. Zandhoven schoot het felst uit de startblokken en noopte de thuiscoach bij een 3-8 stand tot een eerste TO. Niet direct met gunstig gevolg, Zandhoven liep uit tot 6-12. Met verraderlijke services slaagde Bevo er in de kloof te verkleinen om bij 16-16 de bordjes terug in evenwicht te brengen. Bevo hield de opslagdruk aan en liep geleidelijk aan weg van Zandhoven om set 1 te winnen met 25-21.

Ook in set 2 was Bevo snel op achtervolgen aangewezen: 4-8. Bevo slaagde er niet in dichterbij te komen, ondanks fel verweer. Zandhoven beschikte over de meeste aanvalskracht en won set 2 met 18-25.

In set 3 zagen we twee zij aan zij strijdende team. Ze losten elkaar voor geen vin tot 16-16. Een opslagreeks van Bevo zorgde dan voor een vierpuntenkloof en die was voldoende om de set binnen te halen: 25-21.

In set 4 was er weer een blitse start van Zandhoven: 2-6. Een vechtlustig Bevo gaf niet op en nam bij 9-8 het commando over. Bij 15-10 leek Bevo Zandhoven achter zich te laten, maar dan haalden de bezoeksters hun zwaarste hamer terug boven: 18-16. Op het juiste moment had Bevo vijf winnende opslagen op rij, Zandhoven spartelde nog even tegen maar Bevo won de set met 25-20 en de match met 3-1.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier