Belgische juniorenploeg wint overbodige wedstrijd tegen Rusland

Redactie KW

De Belgische nationale mannenploeg onder 21 jaar heeft zondag zijn derde duel in de tweede en laatste kwalificatieronde voor het WK volleybal gewonnen.

De jonge Belgen waren al uitgeschakeld voor het WK in Mexico. Vrijdag gingen de jongens van coach Joel Banks met 3-0 onderuit tegen Duitsland. Zaterdag verloor België met dezelfde cijfers van Slovenië. De Belgen knokten zich zondag in het Sloveense Nova Gorica naar de 3-2-zege tegen Rusland. De setstanden waren 23-25, 25-15, 25-18, 23-25 en 16-14.

Loodzware groep wordt de Belgen fataal

Door de eerredder tegen Rusland eindigt België op de derde plaats in groep H. Duitsland en Slovenië streden later op de dag voor de eerste plaats en het daarbij horende WK-ticket. België had zich als groepswinnaar van de eerste kwalificatieronde verzekerd van een ticket voor de tweede en laatste voorronde. Daarin werd de nationale mannenploeg in een loodzware groep H ondergebracht, met naast Duitsland ook gastland Slovenië en Rusland.

België speelde met: Sander Depovere (Ardooie, Topvolley Antwerpen), Kindt, Peeters, Vandeweyer, Arno Van de Velde (Knack Roeselare), Tim Lemant (Menen), libero Stuer. Kwamen in: Colson, Kindt, Gilles Vandecaveye (Bellegem, VT Marke Webis), Pardon.

(AD/MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier