B&W Lendelede moet toch buigen voor Puurs

© VDB
Redactie KW

In een boeiende en beklijvende partij kon het derde geklasseerde Lendelede – ondanks een 2-0 voorsprong – niet doorduwen naar dagwinst tegen Puurs, dat met de zege vaster op de tweede stek komt.

De thuisploeg kon weer rekenen op Paulides, die met een stevig gespalkte pink de wedstrijd afwerkte. Zowel de eerste als tweede beurt pakte Lendelede uit met omzeggens foutloos volleybal. Vanuit een zuivere reecptie en eigen hoge servicedruk werden de bezoekers onder druk gezet en dat resulteerde twee sets in een vroege bonus die geleidelijk aan naar twee keer 25-18 en 2-0 voorsprong doorgetrokken werd.

De motor sputtert

De derde beurt begon de motor te sputteren in receptie en ook serverend liep het minder renderend bij Lendelede, dat met het kleinste 24-26 verschil de aansluitingsset moest toestaan. Lendelede kreeg wel net geen setbal. De vierde beurt nam het bezoekende Puurs stilaan de dominantie over om eigenlijk gemakkelijk met 20-25 de beslissende set af te dwingen.

Lendelede leek zich hierin aanvankelijk te herpakken want kwam 5-2 voor. Maar dan zette Puurs daar een 1-7 tegenover naar 6-9. In een enerverend over-en weer werd over de dagzege beslecht. Lendelede kon een vijftal bezoekende wedstrijdballen afsnoepen maar twee eigen wedstrijdballen niet verzilveren en dat resulteerde uiteindelijk in de 21-23 en 2-3 eindstand. Lendelede mag de illusie op de tweede stek nu wel opbergen want telt al een achterstand van vijf punten op Puurs. Die derde plaats behouden is nu de resterende opportuniteit voor Black and White Company Lendelede.

(RBD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier