B&W Lendelede dames verliest 1-3 van Charleroi

Yasmine Tomme was er opnieuw bij. © (Foto VDB)
Redactie KW

De damesploeg van B&W Lendelede moest zich thuis tegen Charleroi tevreden stellen met één gewonnen set. De derde beurt verzuimde de thuisploeg om te verdubbelen.

Lendelede kon weer beschikken over de verleden week zieke Tomme en de van een blessure heroptredende Verrelst. Tegen Charleroi waarvan 2-3 gewonnen werd in de reguliere competitie werd weer een boeiende partij afgeleverd. Uiteindelijk bepaalde de grotere aanvalskracht en counterend blok het verschil naar de 1-3. De eerste set verliep tot 14-16 gelijk als de bezoeksters drie punten op rij scoorden. Dat was de inleiding naar de 20-25 deelwinst de eerste set. De eerste herneming ging het gelijk op naar 23-23 zonder noemenswaardig puntenverschil als Lendelede de 25-23 gelijkmakende set bij elkaar knokte.

In set drie leek Lendelede op weg naar de verdubbeling. Die leek eraan te komen bij 14-6 maar dan was bij de bezoeksters Thevenin aanvallend niet af te stoppen en ook het blok scoorde weer counterend. Zelf ging Lendelede ook al in de fout en het stond 14-13 om weer gelijk op te lopen naar het setslot. Bij 25-24 kon Lendelede een setbal niet verzilveren, snoepte wel nog drie bezoekende setballen af maar Charleroi verdubbelde 27-29. De vierde beurt hield Lendelede nog stand tot 15-17 maar moest dan afhaken om 21-25 te verliezen.

(RBD – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier