B&W Lendelede begint aan play-off 3 met 3-0-nederlaag in Antwerpen

© Bart
Redactie KW

Black and White Company Lendelede zette met een 3-0-nederlaag in Antwerpen play-Off 3 in.

In PO3 zijn Oostende, Charleroi en Antwerpen de opponenten. De winnaars van PO2 en PO3 spelen en afsluitende wedstrijd met een Europees ticket voor de winnaar. Lendelede wil die eindronde zo goed mogelijk doorkomen al zit er geen druk op, want door het forfait van Barbars Elsene kan er niet gedegradeerd worden.

In Antwerpen werd de door blessures afgeslankte kern van acht speelsters door ziekte van Yasmine Tomme nog herleid tot zeven waaronder twee spelverdeelsters. De nog maar 16-jarige jeugdspeelster Fien Declercq trok mee naar Antwerpen en maakte de tweede beurt haar debuut in Liga A.

De inleidende set kon Lendelede – dat in het ouderwetse 4-2-systeem met twee spelverdeelsters aantrad – tot 10-8 aanklampen, maar kreeg dan een opslagenreeks tegen naar 15-8 om 25-16 te verliezen. In de eerste herneming konden de bezoeksters langer standhouden maar kregen bij 17-16 drie punten op rij tegen waarna de thuisploeg met 25-21 verdubbelde. In set drie stond het al snel 8-2, de tweede technische time-out kwam er bij 16-6 en daarmee was de partij beslecht. Antwerpen haalde met 25-11 de volle puntenwinst.(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier