B&W C Lendelede wint vlot 3-0 van Kapellen

13/01/19 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:29

In Liga B kon Black and White Company Lendelede gemakkelijk rode lantaarn Kapellen opzij zetten. De duidelijke zege in drie sets brengt Lendelede weer mee op kop van het klassement aangezien Nijvel 3-1 verloor bij Noorderkempen.

B&W C Lendelede wint vlot 3-0 van Kapellen

Martijn Bekaert foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Het was de verdienste van de thuisploeg om tegen een ongemotiveerd Kapellen de wedstrijd door geconcentreerd af te werken. Met Martijn Bekaert aan de spelverdeling voor de geblesseerde Vanooteghem en Paulides constant switchend van het midden naar de hoek omdat centrumspeler Verhelst nog even gespaard werd blies Lendelede de thuisploeg de eerste set weg.

Veel weerwerk was er overigens niet van de rode lantaarn die op het veld staat omdat er nu eenmaal moet gespeeld worden wil men boetes vermijden. Na de inleidende 25-12 en een spelverdeler die steeds beter zijn draai vindt verdubbelde Lendelede na een rappe bonus met 25-19. In set drie werd een vroege bonus doorgetrokken naar 25-16 totaalwinst én de koppositie.

(HB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!