B&W C Lendelede wint 0-3 bij Genk

Lendelede scoorde na de afknapper verleden week thuis tegen Noorderkempen een belangrijke driepunter bij het achtste geklasseerde Wara Genk.

Gedurende de hele wedstrijd bleef Lendelede de controle houden en het kon zowel de eerste als de derde beurt een aandringende thuisploeg in het setslot afhouden.

Tijdens de inleidende set pakte Lendelede al uit met een hoge servicedruk. Ze doen het nog altijd zonder Verhelst en Vanooteghem. Toch leverde dat een vroege tweepuntenbonus op die dan wel in een gelijkoplopend scoreverloop naar 15-15 herleid werd. Maar omdat Lendelede een secure relatie blok-verdediging etaleerde kon die eerste set via 19-22 met het kleinste 23-25 verschil gewonnen worden.

Tijdens de eerste herneming konden de bezoekers bij 8-9 het verschil maken naar 10-14 omdat er in tegenstelling tot verleden week wel een goede communicatie was in het achterveld. Genk kon niet voldoende servicedruk geven om de Lendeleedse receptie te verontrusten. Lendelede kon via 15-22 met 17-25 verdubbelen.

De derde beurt was een spiegelbeeld van de eerste set waarin Lendelede constant twee of drie en maar bij 17-21 maximaal vier punten bonus op het bord had. Het duurde wel weer even eer de thuisploeg zich gewonnen gaf met 22-25 en ook de derde set verloor.