B&W C Lendelede vot in drie sets voorbij Walhain

Redactie KW

Black and White Company Lendelede, de autoritaire leider in de Liga B won in drie sets van rode lantaarn Walhain. De eerste set drong Walhain wel sterk aan om 25-23 te verliezen, daarna domineerde Lendelede met 25-17 en 25-16.

De thuisploeg opende in de wedstrijdopstelling van de bekerpartij tegen Knack met Balduyck en Paulides als receptie/hoek, Verhelst en Hollez als centrumspelers en Vandenberghe als opposiet. Vanooteghem verzorgde de spelverdeling en Bisaerts was de libero van dienst.

De thuisploeg had rap een 12-8 op het bord de eerste set maar speelde van dan af te nonchalant, de foutenlast groeide en daardoor kon Walhain aandringen naar 24-22 eer de leider 25-23 afrondde.

Van de tweede set af speelde Lendelede wel geconcenteeerd, schroefde die vervelende en storende foutenlast terug om dominerend zowel de tweede als derde beurt bijzonder vlot binnen te halen. Het volstond daarvoor rap een kloof te slaan en daarna op zijn betere basisniveau door te gaan naar setwinst en de dagzege met volle puntenwinst.

Woensdag staat om 20.30 uur de terugwedstrijd in de kwartfinale van de bekercompetitie op het programma in Schiervelde tegen Knack Roeselare. Knack won de heenwedstrijd met 0-3 en heeft aan twee deelwinsten genoeg om door te stoten naar de halve finale.

(HB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier