B&W C Lendelede verslaat Jaracq As in drie sets

Julie Smeets. © (Foto VDB)

Black and White Company Lendelede haalde zijn tweede zege van het seizoen. Een belangrijke zege nadat Lendelede al vier ploegen van de topvijf bekampte en daarin de jongste twee wedstrijden enigszins ontgoochelde.

Niettegenstaande die mindere wedstrijden opende Lendelede toch met heel wat vertrouwen en kon dat op het scorebord etaleren via een 6-2 en 16-6 bonus de eerste set. Vooral Smeets en Coessens scoorden uitstekend al remonteerde Jaraco As die eerste set nog naar 20-19. Vooral omdat Lendelede dan in receptie en verdediging te onzuiver speelde. Tot Smeets de thuisploeg naar 23-19 klopte en Lendelede 25-22 besloot.

De tweede set verliep tot 14-14 gelijk op, de bezoeksters namen enkele punten voorsprong naar 15-17. Bij 18-18 kende de thuisploeg een efficiënt aanvallend moment naar weer 21-18 om 25-22 te verdubbelen.

Zelfde scenario zowat in set drie waarin beiden opponenten aanvankelijk geen afstand konden nemen van elkaar tot bij 19-19 en een nog niet helemaal fitte Jutta Van de Vyver zowel Smeets als Coessens kon solliciteren die Lendelede naar 22-19 sloegen om met 25-20 af te ronden.