B&W C Lendelede verliest 3-1 op Michelbeke

BW Lendelede (archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

In de eerste van zijn dubbele weekendopdracht miste B&W C Lendelede bij Michelbeke nipt een terecht wedstrijdpunt. Lendelede kon na een 25-21 en 25-20 met 17-25 de aansluitingsset bijeenslaan en miste maar met 27-25 de belle na een verdienstelijke partij.

Lendelede trad aan in een onuitgegeven opstelling, want de ploeg mist Zwaanswijk nog een viertal weken door een blessure. Ook Stojanovic en Smeets waren niet topfit, zij werden er vanaf set drie wel ingebracht. Lendelede opende met Van de Vyver aan de spelverdeling, Lecluyse en Hinneburg in het centrum, Verrelst en Tomme op de receptie/hoek en Liza Vandewiele als opposite, Vermander was libero. Michelbeke liep tot 5-2 best van stapel, maar Lendelede herstelde het evenwicht en kon tot 18-18 gelijke tred houden om uiteindelijk 25-21 te winnen.

De eerste herneming ging de thuisploeg van 4-8 door naar 14-8, al voelde Lendelede zich daarbij een paar keer tekort gedaan door scheidsrechterlijke beslissingen, Michelbeke verdubbelde 25-20.

De derde beurt werden Stojanovic voor Lecluyse en Smeets voor Vandewiele er ingebracht, die wissel rendeerde in de 17-25 aansluitingsset. De vierde beurt kon Lendelede een 18-13 naar 18-16 herleiden en bij 22-23 optie nemen op een wedstrijdpunt. In een enerverende over en weer kwam Lendelede maar niet aan die setbal om 27-25 te verliezen.

Deze namiddag ontvangt Lendelede om 15.30 uur Asterix AVO Beveren voor het tweede deel van die dubbele weekend.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier