B&W C Lendelede verliest 3-0 bij Charleroi

Coessens en Zwaanswijk. © Foto VDB
Redactie KW

Voor deze midweekse opdracht bij Charleroi had Lendelede op winst gerekend. Het verloor evenwel in drie sets met setstanden 25-19, 25-12 en 25-22.

Tegen een supergemotiveerde thuisploeg waarbij een trainerswissel plaats vond, kon Lendelede de inleidende beurt aanvankelijk gelijke tred houden. Coach Wittebolle had geschoven in zijn opstelling en opende met Coessens en Zwaanswijk op de receptie/hoek, Stojanovic en Lecluyse bevolkten het centrum, Van de Vyver verzorgde de spelverdeling met Smeets als hoofdaanvalster. Vermander stak in de liberotrui

Bij 17-16 duwden de plaatselijken door en Lendelede kon niet volgen. De tweede beurt domineerde de thuisploeg die heel secuur afwerkte waar aan de Lendeleedse kant de aanvalsters de bal niet direct op de grond kregen. Dat leverde de vlotte verdubbeling op voor Charleroi.

Met Verhelst en Tomme op de receptiehoek en Hinneburg in het centrum kreeg Lendelede in set drie een nieuw elan. De aanvalsters konden nu wel scoren en bij 15-22 leek de aansluitingsset in de maak. Maar dan viel Lendelede weer in een dip, er werd aan het net niet meer gescoord waar de plaatselijken dat wel deden. Lendelede kon geen punt meer scoren en verloor de derde beurt met 25-22.

Zondag staat de thuiswedstrijd tegen Michelbeke op het programma. Dat is dan weeral van moeten winnen wil Lendelede nog aanspraak maken op de zevende plaats.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier