B&W C Lendelede laat punt bij rode lantaarn Farciennes

Loladina Zwaanswijk. © (Foto VDB)
Redactie KW

Lendelede won met 2-3 op bezoek bij Farciennes.

Bij rode lantaarn Farciennes dat nog puntenloos was en nog maar twee sets won dit kampioenschap verzuimde Black and White Company Lendelede de wedstrijd in drie sets te beslechten. Lendelede won zowel de eerste als tweede set met 21-25 maar verzuimde in set drie een 9-15 naar derde deelwinst door te trekken. Farciennes remonteerde en bleef met 27-25 in de wedstrijd. De vierde beurt kon de thuisploeg van een groeiende foutenlast bij de bezoeksters gebruik maken om met 25-21 de belle af te dwingen. Daarin haalde Lendelede weer zijn beter volleybal om met 5-15 de dagzege in te schrijven.

Lendelede moest het doen zonder de geblesseerde Verrelst die vervangen werd door Tomme die samen met Zwaanswijk de receptie/hoek op zich nam. Lecluyse en Hinneburg, Stojanovic is nog niet terug en wordt begin januari pas terug verwacht, bevolkten het midden, Smeets was hoofdaanvalster met Van de Vyver als spelverdeelster en Vermander de libero.

In een compleet gelijk opgaande inleidende beurt kon Lendelede nooit zijn betere spelniveau halen en moest rekenen op het opportunisme van Smeets om bij 21-21 het verschil te maken naar 21-25.

De eerste herneming kon Lendelede een 7-6 wel naar 12-15 en 13-17 omzetten ook al door de inbreng van Declercq die serverend de thuisploeg onder druk zette. Ook nu weer kon Lendelede uiteindelijk pas bij 21-22 naar de 21-25 verdubbeling gaan.

Lendelede leek bij 9-15 regelrecht op weg naar een vlotte driesetter maar dan stokte het bij de bezoeksters, de foutenlast groeide en de rode lantaarn profiteerde ervan om bij 16-16 gelijk te stellen. In een enerverend setslot leverde Lendelede nog twee opslagmissers af en Farciennes bleef met 27-25 in de wedstrijd.

Lendelede kwam de vierde set wel 0-4 voor maar werd vooral gecounterd omdat het zelf zwaar in de fout ging. De bezoeksters kwamen wel nog even 19-20 voor maar opeenvolgende individuele missers deden de belle met 25-21 naar de thuisploeg gaan die meteen zijn eerste competitiepunt inpikte.

In die beslissiende set liet Lendelede die foutenlast wél achterwege en kon een 3-4 gemakkelijk naar de 5-15 dagzege doortrekken.

(RB – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier