B&W C Lendelede kwalificeert zich moeiteloos in Beker

VC Lendelede - W Genk : beke r: Joppe Paulides door de handen van Michiel Thijs . foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Door reeksgenoot Wara Genk in drie sets te kloppen gaat Lendelede mee in de trommel voor de volgende bekerronde, waarin ook de grote kanonnen al steken. De kwalificatie kwam nooit in gevaar. De thuisploeg won inleidend 25-18, verdubbelde met 25-15 en zette in set drie de kwalificatie met 25-21 vast.

Het was een terechte zege want Lendelede domineerde in alle spelonderdelen. De efficiëntie in de aanval was groter, er werd blokkend meer gescoord en giftiger geserveerd waar de Limburgers te veel opslagmissers lieten optekenen.

Lendelede stond rap 6-0 voor via twee aanvallen van Paulides die weer opposiet was, twee toetsfouten van de bezoekende spelverdeler Raymaekers en twee outsmashes van Genk. Paulides was overigens niet af te stoppen en een dankbaar aanspeelpunt voor setter Vanooteghem. Als het 15-6 stond, waren daar zeven aanvallende punten van Paulides bij. Hij scoorde die eerste set overigens aanvallend een 9 op 12 want werd maar één keer afgeblokt en twee keer verdedigd. De bezoekers kwamen van 15-6 naar 15-10 via een aanvallend beter moment van Bruyndonckx. Maar als het 18-14 kwam, gingen de Limburgers met een outservice in de fout en dan blokte Balduyck drie keer op rij counterend. De setbal werd overigens door nog maar eens een bezoekende toetsfout verzilverd.

Tweede set

De eerse herneming konden de Limburgers wel stand houden tot 5-4 omdat Paulides even niet scoorde. Lendelede kwam wel weer 17-10 voor. Eerst omdat zowel Balduck als Coucke scoorden en het blok weer secuur sloot. Het werd zelfs 20-13 want de Limburgers lieten zich die tweede set op maar liefst zes opslagmissers betrappen. Met de zesde servicemisser van de bezoekers werd de verdubbeling rondgemaakt.

Derde set

De bezoekende coach verving voor de derde beurt een halve ploeg inclusief spelverdeler Raymaekers. Al bracht dat evenmin soelaas want Paulides werkte vijf keer op rij af. Ook Balduyck deed aanvallend zijn duit in het zakje en bij 22-12 was de winnaar bekend. Al duurde het nog tergend langzaam eer de set rond was want Lendelede wou het precies te mooi doen maar verslikte zich in de missers. Tot, door wie anders dan Paulides, de zesde matchbal verzilverd werd.

En nu maar hopen om een goede loting. Dat is dan een thuiswedstrijd tegen een topper zeker?