B&W C Lendelede haalt drie punten tegen Nijvel

Joppe Paulides speelde een sterke wedstrijd voor Black and White Company Lendelede. © vdb

Na de 1-3 openingswinst verleden week bij Kapellen, haalde Black and White Company Lendelede in zijn eerste thuiswedstrijd tegen Nijvel de volle puntenwinst met een 3-1 zege.

Coach Hungenaert kon zijn basis opstellen tegen een op papier toch wel degelijk versterkt Nijvel. Joppe Paulides, die en heel sterke partij speelde, leidde Lendelede naar een rappe bonus die de volle set kon aangehouden worden naar een vlotte 25-19 winst.

Libero Bissaerts veegde heel wat weg in verdediging en Vanooteghem profiteerde er van om gevarieerd alle aanvallers te betrekken. De eerste herneming konden de bezoekers overnemen via een verhoogde servicedruk waardoor de spelopbouw bij de thuisploeg moeizamer verliep en de bezoekers met 22-25 konden counteren naar de gelijkmakende set.

Veer gebroken

De wedstrijd bleef ook derde beurt heel evenwichtig verlopen met Lendelede dat constant een twee tot drie punten voorsprong op het scorebord hield om met het kleinste 25-23 verschil te verdubbelen. Dat brak de veer bij Nijvel dat in set vier rap op achterstand kwam en met 25-17 de wet van de sterkste moest ondergaan.