B&W C Lendelede dwingt bellezege af bij Oudegem

© VDB
Redactie KW

Met nipte 2-3 winst bij Oudegem wipt Black and White Company Lendelede over Jaraco As naar de tiende plaats in de klassering.

Lendelede kwam 0-2 voor met 22-25 en 21-25, de thuisploeg riposteerde in set drie met 25-17 en dwong met het kleinste tweepuntenverschil (30-28) de belle af. Daarin kon Lendelede met 13-15 de dagzege inschrijven.

Lendelede opende met Van de Vyver aan de spelverdeling en de weer fitte Smeets als opposite, Coessens en Tomme bezetten de receptie/hoek met Lecluyse en Stojanovic in het centrum. Vermander droeg de liberotrui. Lendelede startte sterk de inleidende sets en profiteerde ook optimaal van de foutenlast van de thuisploeg.

De derde beurt evenwel moest Lendelede het initiatief overlaten aan de thuisploeg die met 25-17 de aansluitingsset afdwong. Eind die derde set kreeg de Lendeleedse libero Vermander een black-out en werd na verzorging ter plekke uiteindelijk naar het ziekenhuis afgevoerd.

Vanaf de vierde set speelde Verrelst met de liberotrui. Het werd een heel enerverende deelbeurt die vanaf 14-15 met hoogstens een tweepuntenverschil in 30-28 voor de thuisploeg en de belle resulteerde.

Daarin kon Lendelede bij 6-8 optie nemen op de dagwinst al drong Oudegem nog fel aan en 11-11 eer Lendelede met 13-15 de dagzege veilig stelde.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier