Annelies Baston (Bidavo Bissegem) slaat aanbod van Liga A-club Gent af

Annelies Baston ziet niet op voor de verplaatsing van Gent naar Bissegem. (foto KDS)
Redactie KW

Er was en is een pak interesse voor Annelies Baston, de 24-jarige opposite van Bidavo Bissegem. Onder meer Liga A-ploeg VDK Gent aasde op haar diensten, maar ze blijft bij Bidavo in eerste divisie.

“Ik beken dat ik dat aanbod even heb overwogen, maar het werd ook vrij snel duidelijk dat ik daar niet op in zou gaan”, zegt de Moorseelse, die na haar studies in Gent is blijven wonen en daar nu werkzaam is. “Bij een team in Liga A spelen, betekent vele uren training en dat zie ik op mijn leeftijd niet meer zitten. Er was ook interesse van Bevo Roeselare, dat in Liga B actief is, maar ik zou opzien tegen de verplaatsingen vanuit Gent. Bissegem is ideaal, dat is maar een half uurtje rijden. En we rijden steevast met enkele ploegmaats samen, dat maakt de verplaatsing des te leuker.”

Zaterdag hervat Bidavo de competitie in eerste divisie B met een topduel tegen Aalter. De Oost-Vlamingen staan tweede, Bissegem vierde. “Dat we moeten winnen als we nog kans willen maken op promotie?” lacht Annelies. “Ik zou een nieuw avontuur in Liga B wel zien zitten, maar ik denk dat veel ploegmaats dat niet meer willen. Promotie is dus niet het doel, maar we willen wel in de top drie eindigen. In de heenronde versloegen we Aalter, maar sindsdien verloren zij maar één keer meer in tien duels. Een sterk team dus, maar waarom zouden wij onze prestatie uit de heenronde niet kunnen herhalen? Als we een goede opslagdruk ontwikkelen, dan kunnen wij élk team pijn doen”, besluit Annelies Baston, die dus normaliter Bidavo trouw blijft. Het zal haar zesde seizoen bij de blauwhemden zijn. (CDW)

Zaterdag 12 januari om 19 uur: Aalter – Bidavo Bissegem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier