Brazilianen te sterk voor Yellow Tigers in Nations League

In de voorlaatste wedstrijd van de Volleyball Nations League verloor België, met de Wevelgemse Manon Stragier als invaller, met 3-0 van topper Brazilië. Dinsdagavond nam Brazilië de leidersplaats in de Nations League over van Turkije.

Red Dragons zijn zeker van behoud ondanks nieuwe nederlaag

De Belgische volleymannen hebben zaterdag hun zesde en laatste wedstrijd in de European Golden League verloren. De Red Dragons (FIVB 12) gingen in Poprad op bezoek in Slovakije (FIVB 27) met 3-1 de boot in. De setstanden waren 21-25, 25-22, 25-20 en 25-21. De Belgen zijn met amper een zege in zes duels zeker van het behoud in de Golden League, omdat Finland in een andere groep nog minder punten haalde.

Ieper Beachvolley op Ieperse Grote Markt

Komend weekend vormt de Grote Markt het epicentrum voor het Belgische beachvolleybal. Vrijdagavond komen de recreanten in actie, zaterdag en zondag is de nationale top aan de slag.

Westende BVC 't Zeetje: een eerste beachvolleyclub aan onze Belgische kust

Eindelijk is het zover: we hebben een beachvolleyclub aan de Belgische kust. De oprichting van BVC 't Zeetje is een idee van Mano Vandemoortel (32) uit Sint-Michiels. "Voorlopig is het nog kleinschalig, maar onze club kan snel groter worden. We zien wel waar we uitkomen."

Yellow Tigers winnen net niet tegen challenger

In het Duitse Stuttgart speelden de Yellow Tigers (FIVB 19) opnieuw tegen een challenger in de Volleybal Nations League. De Dominicaanse Republiek (FIVB 10) toonde zich het sterkst na vijf sets en komt zo in de stand net onder België dat met zes winstmachten op twaalf de achtste plaats bezet.

Yellow Tigers moeten meerdere erkennen in Duitsland

De Belgische volleyvrouwen hebben woensdag hun elfde wedstrijd in de Nations League niet kunnen winnen. De Yellow Tigers (FIVB 19) verloren in Stuttgart van Duitsland (FIVB 15) met 3-1. De setstanden waren 25-21, 25-23, 24-26 en 25-16.

Jonge Red Dragons niet opgewassen tegen leider Turkije

Onze jonge Red Dragons bleken in de vijfde poulewedstrijd van de European Golden League andermaal niet opgewassen tegen Turkije, dat zich met een 3-1-zege definitief verzekerde van de groepswinst. Onze jongens moeten zaterdag in de slotmatch in Slovakije een goed resultaat forceren om het behoud te verzekeren.

Yellow Tigers kloppen nu ook Nederland

Een week na hun stuntzeges tegen Rusland (FIVB-5) en wereldkampioen Servië (FIVB-1), hebben de Yellow Tigers (FIVB-19) dinsdag in Stuttgart ook van Nederland (FIVB-7) gewonnen in de Nations League Volley. Ze haalden daarbij een 0-2 achterstand op en doen met hun zesde zege op tien wedstrijden een uitstekende zaak. Het werd 22-25, 23-25, 25-17, 25-19 en 15-10.

Kortrijk Yellow Tigers kennen geen moeite met nummer één van de wereld

Tegen Servië, de nummer één van de wereld, gaven de Yellow Tigers een schitterende prestatie weg. De vraag was zelfs wie de leiders waren en wie de 'challengers'? Uiteindelijk speelden onze landgenoten hun tegenstanders van het terrein. Een ongelooflijke prestatie, ook al speelde Servië niet met de ploeg die wereldkampioen werd en de zilveren medaille haalde op de Olympische spelen in Rio.

Kortrijk Net niet voor Yellow Tigers tegen sterke Poolse aanval

Was dit een thuismatch voor de Polen in een goedgevulde zaal? Op dit VNL-toernooi in de Kortrijkse Lange Munte werden de kelen van de luidruchtige bezoekende supporters echter snel in de kiem gesmoord bij aanvallen van Britt Herbots en Marlies Janssens. Het zou echter een ganse match een echte thriller blijven, waarin de Polen zich uiteindelijk sterker toonden dan de Russen een dag eerder.