Zwevezele pakt in de slotseconde de titel in eerste provinciale

Door het 1-4 verlies van Oostnieuwkerke tegen Wielsbeke mocht in Zwevezele de champagne ontkurkt worden. Het liep echter niet van een leien dakje want WS Lauwe bleek een stugge tegenstander. Pas diep in blessuretijd viel het verlossende doelpunt.

De bezoekers hadden slechts twee kansen. Het team van trainer Kurt Bataille kreeg er een dozijn maar scoren lukte niet, mede door het prima werk van de Lauwse doelman Degrande, die enkele fameuze reddingen uit zijn mouw schudde. De talrijk opgekomen supporters geloofden er niet echt meer in. Maar in de allerlaatse minuut van de toegevoegde tijd werd een fout begaan buiten de zestien en Zaven Yagan schilderde de bal op het hoofd van Thor Laleman, die krachtig binnenknikte. De scheids floot de wedstrijd af na het doelpunt dat Zwevezele de titel bezorgde.