ZVC Assebroeke naar kwartfinales Belgische beker

De Brugse zaalvoetbalploeg (tweede nationale) wint tegen Evere (eerste nationale) met 2-7. Zo komt de ploeg net als vorig seizoen in de kwartfinales uit tegen Hoboken (eerste nationale).

ZVC Assebroeke kon voor de bekermatch bij Evere in de kern Braem en Gianni Longueville recupereren. Pascinell Kellner zorgde ervoor dat een volle bus supporters en een tiental supporters de verplaatsing met de eigen wagen meemaakten.

Assebroeke begon slordig en nerveus aan de match. Slap verdedigen leidde tot 1-0. Halfweg de eerste helft kwamen de Bruggelingen op niveau. Eerst was er een goede kans voor Masselus. Simoens trapte net naast en Deswarte zorgde dat keeper van de thuisploeg met een knappe reflex moest uitpakken. Even later trof Gianni Longueville de paal. De 1-1 kon dus niet uitblijven en die kwam er ook via Simoens. Voor de rust was er opnieuw dreiging van Evere dat toch 2-1 voorkwam.

In de tweede helft moest doelman Vanthorre van Assebroeke met de voet meteen redding brengen. Aan de overzijde verdiende een aanval van de bezoekers meer. Op een hoekschop was het dan toch prijs. Braem zorgde na zes minuten voor 2-2.

Meteen een signaal voor Assebroeke om door te drukken. Na handspel, een tweede gele kaart voor de kapitein van Evere en een strafschop die door Gianni Longueville hard werd binnengetrapt kwam Assebroeke tegen vier man 2-3 voor. Deswarte zorgde nadien voor de belangrijke 2-4. Ook Simoens en Gianni Longueville gaven de thuisploeg het nakijken. Deswarte legde in de slotminuut de eindcijfers vast.

Een puike prestatie van Assebroeke dat met 2-7 won. In de kwartfinales is eerstenationaler en leider GS Beo Hoboken de tegenstander, net zoals vorig seizoen. De Brugse ploeg werd toen uitgeschakeld. De heenwedstrijd heeft nu plaats in Assebroek op 1 maart om 21.00 uur. De terugwedstrijd in Antwerpen wordt op 22 maart gespeeld. (ACR)