Zulte Waregem weigert speeldag schorsing voor Sander Coopman

14/05/18 om 17:52 - Bijgewerkt om 17:51

Zulte Waregem gaat niet akkoord met de speeldag schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag vorderde tegen middenvelder Sander Coopman na diens rode kaart afgelopen weekend.

Zulte Waregem weigert speeldag schorsing voor Sander Coopman

Sander Coopman werd net voor het half uur rechtstreeks uitgesloten © Belga

Essevee verschijnt dinsdagmiddag met de huurling van Club Brugge voor de Geschillencommissie van de KBVB. Zulte Waregem wil niet het risico lopen dat Coopman geschorst is voor de finale van play-off 2 tegen Lokeren.

De heroptredende Coopman kende op de negende speeldag in play-off 2 een frustrerende avond op het veld van OH Leuven (1-2). De 23-jarige middenvelder kopte Essevee al na vijf minuten op voorsprong, maar werd net voor het half uur rechtstreeks uitgesloten.

Coopman trok aan de noodrem en haalde als laatste man de weggeglipte Jovan Kostovski onderuit. Scheidsrechter Erik Lambrechts duwde de middenvelder van Zulte Waregem de rode kaart onder de neus.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!