Zulte Waregem verliest Brian Hamalainen aan Duitse tweedeklasser

29/05/18 om 16:04 - Bijgewerkt om 16:03

Brian Hamalainen zal volgend seizoen uitkomen voor de Duitse tweedeklasser Dynamo Dresden. De Deense linksachter, die dinsdag 29 werd, verlengde zijn aflopende contract bij Essevee niet en kon zo transfervrij vertrekken.

Zulte Waregem verliest Brian Hamalainen aan Duitse tweedeklasser

© BELGA

Hamalainen streek in de zomer van 2011 een eerste keer neer aan de Gaverbeek. De Deen kwam over van Lyngby BK in zijn thuisland, waar hij zijn jeugdopleiding had genoten. Nauwelijks een dik jaar later, na 41 officiële duels voor Zulte Waregem, plukte Racing Genk de linksachter weg uit West-Vlaanderen. Hamalainen was vier seizoenen actief in Limburg, maar kon er zich - mede door veel blessureleed - nooit opwerken tot een vaste waarde. In juni 2016 volgde een terugkeer naar het Regenboogstadion, waar Hamalainen zich opnieuw tot een sterkhouder ontpopte. De Deen speelde over de voorbije twee seizoenen opnieuw 81 duels in Waregemse loondienst.

Dynamo Dresden, dat in het verleden acht maal kampioen werd in de teloorgegane DDR, werd het voorbije seizoen veertiende in de Tweede Bundesliga.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!