Zulte Waregem start voorbereiding zonder nieuwkomers

De eerste training van Zulte Waregem verliep onder een stralende zon. © VDB
Redactie KW

Essevee realiseerde met Dimitri Oberlin wel al één inkomende transfer, maar de Zwitserse spits geniet nog van vakantie. Zaterdag verschijnt hij voor het eerst op het oefenveld ter gelegenheid van de eerste open training.

Hoewel er maandagmorgen maar een vertiental spelers onder een stralende zon het trainingsveld opstapte, beschikt coach Francky Dury nog altijd over een kern van 25 stuks. Horen daar niet meer bij: Thomas Buffel en Chris Bédia, maar ook Théo Bongonda (naar Racing Genk) en Hicham Faik, die rond is met Heerenveen. De optie in het huurcontract van Stef Peeters werd dan weer niet gelicht.

Sylla naar Afrika Cup

Idrissa Sylla blijft nog even onbeschikbaar omdat hij de Afrika Cup betwist. Onder anderen Robert Mühren en Ben Reichert, enkele van de spelers die het voorbije seizoen werden uitgeleend maar nog altijd eigendom zijn van Essevee, waren ook op de afspraak.

Ibrahima Seck keerde te laat terug uit zijn thuisland om zich al bij de groep te kunnen voegen, Mathieu De Smet mocht voorrang geven aan zijn examens. Erdin Demir, Ewoud Pletinckx en Michaël Heylen hielden het bij lopen.

Dury maakt zich geen zorgen

De start van een voorbereiding zonder ook maar één nieuwkomer op het veld, dat zijn we niet gewoon bij Zulte Waregem. Dat beseft ook Francky Dury, die zich evenwel geen zorgen maakt. “We focussen voor de volle 100 procent op de profielen die we met de scouting hebben gedefinieerd en laten ons niet afleiden. Er worden momenteel nog tal van internationale tornooien afgewerkt en in de Spaanse tweede klasse is de competitie zelfs nog aan de gang. Dan is het logisch dat de transfermarkt pas later in de zomer losbreekt. Het komt wel goed.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier