29/11/17 om 18:28 - Bijgewerkt op 30/11/17 om 11:14

Zulte Waregem: polonaises in tijden van 3 op 24

Francky Dury en Zulte Waregem schrijven qua naakte cijfers (3 op 24) de zwartste pagina uit hun bestaan en vreemd genoeg lijkt dat de achterban niet te deren. Toch plaatst Essevee zich donderdagavond maar beter voor de kwartfinales van de beker, al moet daarvoor autoritair competitieleider Club Brugge voor de bijl.

Zulte Waregem: polonaises in tijden van 3 op 24

© BELGA

Het was donderdagnacht, 2 uur, Vieux Nice. In Zuid-Frankrijk werd de Waregemnaar plots weer met een sluitingsuur geconfronteerd, het begrip dat twee decennia geleden heel wat kwaad bloed zette in eigen stad. En plots leek wel de helft van de Waregemse bevolking op straat te staan, daar in de cafébuurt niet ver van de Promenade des Anglais. Bijna deden de taferelen ons aan een late Waregem Koerse denken. Uren eerder hadden Esseveefans op het vliegtuig al de polonaise gedanst met enkele stewardessen.

'Nieuwe rijken'

Van waar dat opvallende enthousiasme in tijden dat Zulte Waregem geen overwinning meer bij elkaar gevoetbald krijgt? Eerst en vooral is de Waregemnaar een nuchtere mens. Hij beseft dat het met de 'nieuwe rijken' KV Oostende en Antwerp FC de komende seizoenen nóg moeilijker wordt om op voetbaltrip naar Nice of Rome te mogen, dus kan je maar beter van het moment genieten.

Delen

Bij bekerverlies tegen Club Brugge kan het seizoen van Essevee er eind november al virtueel opzitten

Bij de Esseveefan borrelt minstens evenveel medelijden als ergernis op als de ploeg weer eens veel te vroeg tegen een achterstand aankijkt en minstens twee keer moet scoren om nog te kunnen winnen. Wie moet dan wel voor de goals zorgen? Goede vraag: de spitsen zijn ofwel geblesseerd (Olayinka), wegen gewoon te licht (Saponjic) of wisselen hoopgevende prestaties af met partijen waarin je je afvraagt of ze wel meedoen (Leya Iseka). Zou Dury, als hij zo'n Saponjic het veld opstuurt, nog niet gedacht hebben: 'Had ik maar beter Jens Naessens gehouden?'

Zulte Waregem: polonaises in tijden van 3 op 24

© BELGA

De verdediging is momenteel een allegaartje van ideale schoonzonen die maar zelden het mes tussen de tanden geklemd krijgen. Wat ook van het middenveld kan worden gezegd. Zelden zoveel vriendelijke mensen in een topvoetbalclub samen gezien. Het zal de komende weken aan de teruggekeerde Sammy Bossut zijn om er sausje van 'fighting spirit' over te gieten.

Nog maar 4 punten van plaats 6

Hoewel Zulte Waregem meestal bijlange niet slecht speelt en de kloof met de top 6 nog altijd maar 4 punten bedraagt, moet je al een heel optimistische Waregemnaar of Zultenaar zijn om nog ronduit in play-off 1 te geloven. In alle stilte wordt dan maar alle hoop op een succesvol bekeravontuur gesteld. Bij bekerverlies tegen Club Brugge kan het seizoen van Essevee er eind november al virtueel opzitten. Of de fans dan genoeg zullen hebben aan de gedachte aan hun extra zomerdagen in Nice om het gemor te onderdrukken? Toch maar beter winnen, donderdagavond.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!