Zulte Waregem pakt punt in doelpuntenloze match op Moeskroen

Essevee-speler Davy De fauw gaat het duel aan met Fabrice Olinga. © (Foto Belga)

In een wedstrijd die nooit kon bekoren, hielden Moeskroen en Zulte Waregem het op een troosteloze 0-0. De bezoekers kwamen het dichtst bij een doelpunt, maar ontbeerden de creativiteit om zich naar een comfortabeler positie in de klassering te voetballen.

Francky Dury begon aan de cruciale match op Le Canonnier met het team dat de tweede helft op KV Kortrijk aanvatte, dus met Bongonda en Sylla in de plaats van Buffel en Henrik Björdal. In een kleddernat en amper bevolkt stadion moest Butez voor het eerst de handen uit de mouwen steken op een vrije trap van Bongonda (4′). Dat smaakt naar meer, vond Sylla, maar hij knikte de afgemeten vrijschop van Tardieu nipt naast. Essevee illustreerde zo dat het zelf de regie van de wedstrijd wou bepalen.

Moeskroen kwam intussen enkele keren voorzichtig de neus aan het venster steken, maar slaagde er niet echt in Bossut te bedreigen. Iets over halfweg de eerste helft deed Olinga even de alarmbellen rinkelen bij de bezoekers, maar veel leverde het niet op. Hetzelfde gebeurde aan de overzijde toen De Pauw alleen op Butez af mocht, maar hij talmde te lang en sleepte er maar een hoekschop uit. Die corner kwam bij Bongonda terecht, de Moeskroense goalie wist wel raad met diens schot.

De supporters die zo moedig waren geweest om in weer en wind naar het stadion af te zakken, kregen bitter weinig waar voor hun geld in een vrij troosteloze bedoening. Het pintje tijdens de rust was voor hen meer dan verdiend.

Zeldzame kansen

De thuisploeg leek met iets meer daadkracht aan de tweede helft te beginnen, maar het was Essevee dat voor het eerst gevaarlijk was: de pegel van De Pauw op hoekschop van Bongonda leverde niet meer dan een corner op. Daarna was het weer twintig minuten vechten tegen de slaap. Het sein voor Francky Dury om Buffel te brengen voor De Pauw. Prompt versierde Zulte Waregem twee scoringsmogelijkheden, maar de vrije trap van De fauw en het schot van Sylla vlogen buiten het doelkader. Aan de overzijde creëerde Moeskroen zowaar gevaar, Pierrot slaagde er niet in zijn kopstoot binnen de palen te krijgen.

Intussen zaten we al in de slotfase van de partij. Buffel kreeg de handen nog eens op elkaar toen zijn vrije trap ei zo na Butez verraste. Aan de overzijde versierde Moeskroen drie corners op rij, zonder enig resultaat. Het laatste fluitsignaal van ref Put was voor iedereen een verlossing.

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Heylen, Baudry, Bürki, Tardieu, Walsh, Sylla (84′ Soisalo), De Pauw (67′ Buffel), Bongonda en Harbaoui.

Geel: 70′ Dussenne, 90+1′ Bürki.

Rood: 90+3′ Dussenne (2 x geel).