Zulte Waregem pakt in extremis de volle buit tegen Standard

23/01/18 om 22:33 - Bijgewerkt om 22:32

De partij eindigde op 2-1 na doelpunten van Doumbia in de eerste helft en van Emond en Saponjic na de pauze.

Zulte Waregem pakt in extremis de volle buit tegen Standard

© BELGA

Geen Timothy Derijck en Hamdi Harbaoui, beiden geschorst, bij de thuisploeg, en ook geen Damien Marcq (geblesseerd) en Nill De Pauw (gepasseerd). Hun vervangers luisterden naar de namen Michaël Heylen, Aaron Leya Iseka, Gertjan De Mets en Julien De Sart (tegen zijn ex-club). Standard kon geen beroep doen op Orlando Sa en Alexander Scholz, beiden geschorst.

Leya Iseka leek heel vroeg in de partij de 1-0 aan te tekenen, maar Luis Pedro Cavanda stak er een voetje voor. Standard moest het initiatief aan Zulte Waregem laten, maar uitgespeelde kansen bleven uit. In de 27ste minuut legde Idrissa Doumbia aan, het schot week af op Konstantinos Laifis en verdween buiten het bereik van Jean-François Gillet in doel: 1-0. Op het halfuur zette de Cyprioot zijn ongelukkige actie bijna recht, maar Sammy Bossut keerde met een knappe parade de kopbal van Laifis. Op slag van rust pareerde de Dentergemnaar ook een poging van Carlinhos.

Standard ruikt bloed

Het duurde even voor de tweede helft echt op gang kwam. In de 53ste minuut vuurde Razvan Marin op doel, maar Bossut stond weer pal. Aan de overzijde bediende Onur Kaya de ingevallen Kingsley Madu, die zijn kans gekeerd zag door Paul-José Mpoku.

Zulte Waregem pakt in extremis de volle buit tegen Standard

© BELGA

De voorzetten van Standard begonnen makkelijker en makkelijker te komen en iets meer dan een kwartier voor tijd betaalde Essevee dat cash. Collins Fai gaf voor vanaf links en de voor de rest onzichtbare Renaud Emond kopte aan de eerste paal de 1-1 binnen. Aan de overzijde moest Gillet redding brengen op een kopbal van Marvin Baudry.

De Luikenaren misten aan de overkant dé kans op de 1-2 via de ingevallen Duje Cop. Standard rook bloed en in de 83ste minuut besloot Junior Edmilson in het zijnet. Helemaal in het slot kreeg Edmilson nog zijn tweede gele kaart en tegen tien man sleepte Zulte Waregem zowaar nog de volle buit uit de brand. Ivan Saponjic, die De Sart was komen vervangen, kopte in de toegevoegde tijd nog de 2-1 tegen de touwen. Essevee herademt na de winterstop met een puike 6 op 6.

(TVW-foto's Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!