Zulte Waregem haalt verdediger bij Amiens

© Foto football365.fr
Redactie KW

Na Cédric D’Ulivo (Waasland-Beveren) is de 25-jarige centrale verdediger Marvin Baudry de tweede inkomende transfer bij Zulte Waregem dit tussenseizoen. Zijn huidige club, de Franse derdeklasser Amiens, heeft de overstap aangekondigd en Essevee bevestigt zijn komst.

Marvin Baudry was einde contract bij Amiens en mocht dus gratis weg. Het is een rechtsvoetige centrale verdediger, die ook op de rechtsback en als verdedigende middenvelder kan spelen. Hij heeft de Franse nationaliteit en via zijn moeder ook roots in de Republiek Congo. Hij verdedigt de kleuren van dat land, dat ook wel Congo-Brazzaville wordt genoemd. Met ‘Les Diables Rouges’ bereikte Baudry begin dit jaar de kwartfinale van de Afrika Cup. In Equatoriaal-Guinea sneuvelde het land tegen buur Democratische Republiek Congo met 4-2. Marvin Baudry was in alle vier de wedstrijden basisspeler op de rechtsachter en miste geen enkele minuut.

Sterk kopspel

Met zijn 1,87 meter, tien centimeter groter dan de op de transferlijst geplaatste Steve Colpaert, toont hij zich kopbalsterk, een kwaliteit die hij koppelt aan een erg behoorlijke techniek. Baudry stond dit seizoen 25 keer in de basis bij Amiens en viel twee keer in. Hij scoorde één keer (met het hoofd). Pas vorig seizoen kwam de verdediger met 23 basisplaatsen echt aan de oppervlakte bij de Noord-Franse club, waar hij sinds 2009 aan de slag is. Hij tekende drie jaar geleden zijn eerste profcontract in het Stade de la Licorne, waar Zulte Waregem acht seizoenen geleden ook ene Mbaye Leye wegplukte. Daarvoor voetbalde Baudry bij de jeugd van Stade Reims, de club van zijn geboorteplaats, en FC Metz.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier