Zulte Waregem geeft draw in slotfase nog weg

Lange tijd leek dit duel op de slotspeeldag van play-off 2 uit te draaien op een 2-2-gelijkspel, maar Okriashvili velde na mistasten in de thuisdefensie een te zwaar verdict voor Zulte Waregem.

Zulte Waregem miste op de laatste speeldag van deze competitie opnieuw een resem spelers door blessures en ook Mohamed Messoudi door schorsing. De spionkop van Essevee was uiteraard wel van de partij en nam afscheid van de tribune die de voorbije seizoenen dienst deed als sfeervak X. Daar wordt de komende maanden de tweede nieuwe koptribune gebouwd.

Geen penalty voor Genk

Het was 11 minuten wachten op de eerste opwinding: een vermeende penaltyfout van Karim Essikal op Benji De Ceulaer, maar scheidsrechter Wim Smet weigerde naar de stip te wijzen. Kort na het kwartier probeerde Sergej Milinkovic het met een afstandsschot, maar thuisdoelman Sammy Bossut keerde het gevaar. Op dat moment mochten de Limburgers trouwens hun hoop op een ticket voor de play-off 2-finale opbergen, want KV Mechelen stond na een kwartier al 0-2 voor op Waasland-Beveren.

Ook geen strafschop voor thuisploeg

Zulte Waregem toonde een pak meer grinta dan vorige week in Mechelen, maar de goede bedoelingen mondden meestal uit in een slechte laatste pass. In de 24ste minuut kon Ghislain Gimbert na een knappe aanval van de thuisploeg te weinig kracht in zijn schuiver steken om Laszlo Köteles te verrassen. Even later was de Genkse doelman iets sneller op de bal dan Aleksandar Trajkovski en voorkwam zo een open kans voor de Macedoniër die zijn laatste match afwerkte voor Zulte Waregem. Kort voor het halfuur werd Trajkovski omver gelopen in de zestien, maar ook nu floot arbiter Smet geen penalty.

Trajkovski kopt 1-0 binnen

Toch zou de inzet van Essevee snel resultaat opleveren. In de 33ste minuut leek een voorzet van Sebastiaan Brebels vanop links voorbij alles en iedereen te gaan, maar dat was buiten Trajkovski gerekend, die beheerst binnenkopte: 1-0. Een voorsprong die Zulte Waregem niet kon houden tot de rust, want Milinkovic tekende met een vrijschop voor de gelijkmaker.

Meteen animo in tweede helft

De tweede helft was amper 2 minuten ver toen Olafur Skulason er met een afgeweken bal 2-1 van maakte. Even later ging een mooie retro van Trajkovski over. Aan de overzijde stopte Bossut een strafschop van Milinkovic na een fout van Bryan Verboom op Ndidi.

In de 64ste minuut was Genk opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar de poging van de pas ingevallen Hervé Kagé strandde op het doelhout. Thomas Buffel liet er minder gras over groeien: hij zette wel de 2-2 op het bord door Bossut overhoeks te grazen te nemen.

Ekangamene verbrodt draw

Genk was nu aan zet en de ingevallen Tornike Okriashvili haalde staalhard uit, maar Bossut lag in de weg. De partij leek op 2-2 te gaan eindigen, maar door een pijnlijke misser van Charni Ekangamene kreeg Okriashvili de 2-3 nog op een schoteltje aangeboden. De Georgiër nam het geschenk in dank aan. Weinig eersteklassers die blijer zullen zijn dan Zulte Waregem dat het seizoen er opzit.