Zulte Waregem en Sylla vangen bot in beroep

09/11/18 om 19:30 - Bijgewerkt om 19:28

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de drie speeldagen schorsing, waarvan één voorwaardelijk, en de 2.500 euro boete voor Mamadou Sylla behouden. Het beroep van Zulte Waregem leverde vrijdag dus niets op.

Zulte Waregem en Sylla vangen bot in beroep

Sylla kreeg rood in de wedstrijd tegen Standard voor een trap in het gezicht van Standard-verdediger Fai. © Foto Belga

Francky Dury kan niet rekenen op Sylla in de kelderkraker van zaterdag tegen Lokeren. Ook op bezoek bij Club Brugge (23 november) zit hij dan aan de kant.

Net als in eerste zit haalde de verdediging aan dat Sylla enkel en alleen de intentie had om de bal te raken in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Standard, waarin de aanvaller een rode kaart kreeg. De Senegalees probeerde het leer hoog te controleren en trapte ongelukkig in het gezicht van Standard-verdediger Fai, luidde het pleidooi. De Geschillencommissie HB vond dat echter geen excuus voor de "onbesuisde en ondoordachte actie" en vond dat de integriteit van Fai genoeg in gevaar werd gebracht om de sanctie te behouden.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!