Voorzitter Carl Ballière beleeft slapeloze nachten door de sportieve crisis bij Essevee

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 14:53

Niemand is het gewoon bij Zulte Waregem, maar de club beleeft een winterstop met degradatiezorgen. Als ook de immer rustige voorzitter Carl Ballière naar eigen zeggen wakker ligt van de historisch povere 4 op 39, dan weet je: alarmfase rood is aangebroken in het Regenboogstadion. Toch ziet Ballière ook opportuniteiten. "Net als drie jaar geleden, toen we in januari Onur Kaya en Alessandro Cordaro gingen halen en we het seizoen erna weer aanknoopten met play-off 1, moeten we met onze wintertransfers de basis leggen voor de ploeg van volgend seizoen."

Voorzitter Carl Ballière zoekt dit weekend samen met de rest van de bestuurstop de spelers en trainers op in Marbella om hen een hart onder de riem te steken tijdens een gezamenlijk diner zaterdagavond. Het zal nodig zijn, want het Esseveeschip verkeert in woelige wateren. De 59-jarige textielfabrikant zegt dat hij nochtans tot begin december met een gerust gemoed plaatsnam in de tribunes. "De eerste acht speeldagen, waarin we alleen verloren van Club Brugge en Charleroi en dan nog ten onrechte, was er niets aan de hand. Ik dacht dat we na onze Europese campagne waarin we met zeven punten meer oogstten dan de gebudgetteerde vijf de rug in de eigen competitie weer zouden rechten, temeer omdat we terugvielen op het gebruikelijke regime van één wedstrijd per week. Van wat er in december gebeurd is en dan vooral tegen Moeskroen en Charleroi ben ik zwaar geschrokken. Het bleef niet alleen bij onnodige defensieve fouten, brave jongens als Sander Coopman en Peter Olayinka verloren plots de pedalen. De frustratie in de groep bleek diep te zitten. Hadden we in Sint-Truiden geen gelijkspel meer moeten toestaan, dan was het allicht zover niet gekomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!