Thomas Buffel loodst Essevee langs Eupen

Nadat het in de vorige twee matchen in blessuretijd de winst nog uit handen gaf, is het Zulte Waregem eindelijk gelukt tegen Eupen. Met twee goals van Buffel voor rust zat de thuisploeg op rozen, Faik en Marcq maakten er 4-0 van.

Zulte Waregem, met dezelfde elf als in de wedstrijd op AA Gent, startte gedreven en dreigde in de eerste vijf minuten al via Demir, die zijn schot voorlangs zag gaan. Even later probeerde Harbaoui tevergeefs om achter het steunbeen knap voorbereidend werk van Buffel en De fauw af te ronden. De thuisploeg bleef het balbezit houden, maar het was wachten tot kort voor het halfuur voor er nog een glasheldere kans kwam. De Pauw knikte de voorzet van Faik nipt over.

Drie dolle minuten

Toen iedereen leek in te dommelen, schudde Thomas Buffel het publiek wakker: de van Genk overgekomen veteraan duwde een voorzet van De Pauw zonder pardon voorbij Van Crombrugge en opende zo de score na 35 minuten.

Drie minuten later was het weer van dattum: nu vloerde opnieuw Buffel de bezoekende goalie na een mooie actie van Bongonda en De fauw.

Eupen kwam uit de kleedkamer met meer aanvallende intenties en dreigde tot twee keer toe via Toyokawa en Milisevic, maar kreeg in de 56ste minuut het deksel op de neus toen Faik met een enig mooie lob het leer in doel lepelde: 3-0. Ook Harbaoui had wel zin in een goal, maar Van Crombrugge kon zijn kopbal nog net voor de lijn uit doel houden. Aan de overkant ging de omhaal van Toyokawa hoog over.

Met nog een kwartier op de klok, liet Dury nieuwkomer Tardieu voor het eerst opdraven. De Fransman kwam in de plaats van Nill De Pauw, maar zag hoe Eupen via Keita nog eens kwam piepen. Bossut wist evenwel, zij het met wat geluk, wel raad met het schot van Keita. De vierde goal viel evenwel aan de overkant, in blessuretijd, toen Marcq een pass van Harbaoui voorbij een onthutste Van Crombrugge schoof. 4-0 was meteen ook de eindstand na een partijtje van hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer. Zo proeft Essevee voor het eerst dit seizoen meteen overtuigend van de zoete zegesmaak.

Doelpunten: 35′ en 38′ Buffel 1-0 en 2-0, 56′ Faik 4-0, 92′ Marcq 4-0.