Thomas Buffel: “Het vuur in mij is nog niet uitgedoofd”

Thomas Buffel was zondagmiddag dé grote blikvanger op de sfeertraining van Zulte Waregem. © BELGA
Redactie KW

Thomas Buffel was zondagmiddag dé grote blikvanger op de sfeertraining van Zulte Waregem. De rechterflankspeler verkoos een nieuw avontuur aan de Gaverbeek boven een terugkeer naar zijn ex-club Cercle Brugge en Antwerpen. Buffel kreeg geen contractverlenging aangeboden bij KRC Genk.

“Ik ben blij dat alle formaliteiten eindelijk achter de rug zijn en dat ik mij kan concentreren op mijn favoriete bezigheid. Ik stond erop om zeker de eerste training mee te maken. Het is een zeer speciaal gegeven, met de supporters die rijen dik staan. Dat is meteen het beste bewijs dat dit een echte familieclub is.”

Handtekeningen en foto’s met Buffel waren felbegeerd goed bij de aanhangers van Essevee. “Ik ben van de streek, dus misschien verklaart dat mijn populariteit”, aldus de nieuwe aanwinst.

Waardig afscheid

“Kort nadat duidelijk werd dat mijn contract bij Genk niet verlengd zou worden, kreeg ik een telefoontje van Francky Dury. Ik voelde mij vereerd, maar wilde eerst op een waardige manier afscheid nemen van de club en supporters. Ik vond dat men daar recht op had. Daarna zocht Francky opnieuw contact en zo ging de bal aan het rollen”, klinkt het.

“Ik heb veel respect voor Francky Dury als coach. Zulte Waregem doet onder hem haast elk jaar een gooi naar play-off 1. De laatste drie jaar presteerde men heel stabiel met zelfs enkele uitschieters zoals Europees voetbal, bekerwinst… Hij eist bovendien aanvallend voetbal en hoge pressie van zijn spelers. Een beetje gelijkaardig zoals bij Genk.”

Ik sprak ex-spelers Wesley Sonck, Bart Goor en Yves Vanderhaeghe over hun ervaringen na het voetbal, als analist of trainer. Dat was de eerste knoop die ik moest doorhakken: voel ik mezelf nog voetballer? Ik kwam tot de vaststelling dat ik nog veel te graag voetbal om mijn schoenen nu al aan de wilgen te hangen. Het vuur in mij is nog niet uitgedoofd.”

Niet van plan om te verhuizen

“Ook privé moest het plaatje kloppen. Voorlopig ben ik niet van plan om te verhuizen. Mijn kinderen hebben de laatste tijd immers al genoeg meegemaakt. Ik denk zij vooral nood hebben aan een stabiele thuissituatie. En ach, een halfuur rijden naar de club valt best wel mee hoor.”

In de wandelgangen valt te horen dat ook de overkomst van Olivier Deschacht nabij zou zijn. “Of ik al een telefoontje heb gepleegd naar Olivier”, herhaalt Buffel onze vraag. “Niet speciaal. Hij contacteerde mij enkele weken terug om te polsen naar wat ik ging doen. We kennen elkaar van onze tijd bij de nationale ploeg. Ik heb mijn keuze gemaakt en Olivier moet hetzelfde doen“, besluit Thomas Buffel.

(MDW)