Théo Bongonda (Zulte Waregem) vangt bot voor Geschillencommissie, maar gaat in beroep

Bongonda kreeg woensdagavond in de finale van play-off 2 na 37 minuten rechtstreeks rood. © BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro opgelegd aan Théo Bongonda. Zulte Waregem gaat zoals verwacht in beroep, waardoor de flankaanvaller wel speelgerechtigd is voor het slotduel van zondag op het veld van KRC Genk.

Bongonda kreeg woensdagavond in de finale van play-off 2 na 37 minuten rechtstreeks rood. Het Bondsparket had voor die sanctie een speeldag effectieve en een speeldag voorwaardelijke schorsing gevorderd. Essevee ging niet akkoord en verscheen voor de Geschillencommissie. Die moest zich vrijdag uitspreken over de strafmaat voor zijn vliegende tackle op het bovenbeen van Lokeren-speler Marko Miric.

Het stond in de sterren geschreven dat Zulte Waregem zowel het schikkingsvoorstel als de sanctie in eerste aanleg niet zou aanvaarden. Het hoger beroep wordt immers pas volgende week, na de wedstrijd in Genk behandeld. Daardoor kan Bongonda Essevee zondag nog helpen aan Europees voetbal. De inzet van die match in de Luminus Arena is immers een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

(Belga)