Théo Bongonda neemt schorsing mee naar volgend seizoen (ook als hij terugkeert naar Spanje)

29/05/18 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:05

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro boete opgelegd aan Théo Bongonda, die afgelopen seizoen door Celta de Vigo uitgeleend werd aan Zulte Waregem.

Théo Bongonda neemt schorsing mee naar volgend seizoen (ook als hij terugkeert naar Spanje)

© BELGA

Die strafmaat is dezelfde als wat het Bondsparket had voorgesteld en vrijdag ook bestendigd was door de Geschillencommissie. Zulte Waregem en Bongonda tekenden echter telkens verzet aan, zodat de dribbelgrage flankaanvaller zondag toch aan de aftrap kon staan in de match in en tegen Genk. Dat leverde evenwel niets op. De Limburgers wonnen met 2-0 en verzekerden zich zo van het laatste Europese ticket.

Bongonda werd door Zulte Waregem gehuurd van Celta Vigo, waar het Belgische talent nog tot volgend jaar onder contract ligt. Essevee beschikt ook over een aankoopoptie. Waar hij volgend seizoen ook speelt, de 22-jarige Bongonda mist de eerste speeldag van het nieuwe seizoen.

Bongonda kreeg in de finale van play-off 2 na 37 minuten rechtstreeks rood voor een vliegende tackle op het bovenbeen van Lokeren-speler Marko Miric.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!