Rudy Ducoulombier verwacht spannende derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk

20/04/18 om 00:00 - Bijgewerkt op 18/04/18 om 15:46

Wedstrijden tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk zorgen altijd voor extra ambiance. Dit keer hangt er nog wat meer pigment aan vast, aangezien beide teams op een onderlinge strijd voor groepswinst in play-off 2 afstevenen. Rudy Ducoulombier speelde destijds bij beide clubs als centrale verdediger.

De intussen 54-jarige Lauwenaar blikt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als speler bij KV Kortrijk. "Ik was bij de Kerels aan de slag tussen 1988 en 1992. De eerste twee jaar combineerde ik dat nog met een fulltime administratieve functie. Vooral het eerste seizoen was super. Met kleppers als Lorenzo Staelens, Foeke Booy en Michel Dewolf en Georges Leekens als coach eindigden we mooi in de subtop. Helaas vertrok ik er in mineur, nadat we gedegradeerd waren. Vechten tegen de degradatie is het moeilijkste wat een voetballer kan meemaken: het is een stresserende periode waar je in een neerwaartse spiraal belandt, met het gevoel dat alles tegenslaat. Dat geeft je een heel slecht gevoel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!